Haberler

Hikmet Sami Türk: Halk 1 Kasım'da AKP'ye Kırmızı Kart Gösterecektir

Samsun'un Bafra İlçesi'nde bulunan Adalet eski Bakanı Prof.Dr. Hikmet Sami Türk, "Millet 7 Haziran seçimlerinde AKP'ye sarı kart göstermiştir.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde bulunan Adalet eski Bakanı Prof.Dr. Hikmet Sami Türk, "Millet 7 Haziran seçimlerinde AKP'ye sarı kart göstermiştir. Ama 1 Kasım'da, halkımız AKP'ye kırmızı kart gösterecektir" dedi.

Türk, Samsun'un Bafra İlçesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlarken Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinde tek parti hükümeti yerine koalisyon istediğini ortaya koyduğunu söyledi. Eski Bakan Hikmet Sami Türk, şöyle konuştu:

"İktidarda olan AKP bu sonuçtan memnun olmamıştır. Başta Cumhurbaşkanı tarafsız olmasına rağmen memnun olmamıştır. Cumhurbaşkanı halktan yasa değişikliği yaparak, başkanlık sistemine geçmek için 400 milletvekili istiyordu. Öne çıkan sonuç, ondan çok uzak. Cumhurbaşkanı neredeyse son zamanlarda, 'Ben bu Anayasa'ya sığmıyorum, Anayasayı bana uygun hale getirin' havasını yaratmak istemektedir. 45 günlüğün son 5 günüde boş geçirildi. Oysa Kılıçdaroğlu görevlendirilmiş olsa, muhalefet partiler arasında, anlaşma olabilirdi. Cumhurbaşkanı 24 Ağustos'ta, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bu bir anlamda, yetilerin kötüye kullanılması, çünkü Anayasanın verdiği yetki bir görevdir. Ana muhalefet partisine ben görev vermem ne demek? Parlamenter geleneklere göre, sistemin işlemesi için bu görevin verilmesi gerekirdi."

AK Parti'nin insanları tekrar seçime götürme konusunda her şeyi yaptığını savunan eski Bakan Türk, "Bu millet 7 Haziran seçimlerinde AKP'ye sarı kart göstermiştir ama 1 Kasım'da, halkımız AKP'ye kırmızı kart gösterecektir" diyerek Koza İpek Grubu'na yönelik operasyona da değinerek şöyle konuştu:

"Anlaşıldığı kadarı ile muhalif yayınlar yapan bazı gazetelere ve televizyonlara arama gerekçesi ile bir baskın yapılmış bulunuyor. Aslında arama hangi durumlarda yapılabilir, bu anayasada gösterilmiştir. Milli güvenliği gerektirdiği durumlarda, suç işlenmesini önlemek için gerektiği durumlarda hakim kararı ile arama yapılabilir. Basın üzerinde ciddi bir baskı var. Türkiye'de basın üzerinde çok ciddi bir baskı var. Ama bir basın kuruluşunun böyle bir duruma girmiş olacağı düşünülemez. Gerçek gerekçe bu kuruluşların muhalif yayınları ile tanınmış olmaları. İktidar, muhalefete tahammül edememektedir. Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından biridir. Basına karşı yapılan bu uygulamalar ancak bir dikta rejiminde görülebilecek olan uygulamalardır. Türkiye bu gidişle demokratik rejimden hızla uzaklaşmaktadır."

- Bafrasamsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hikmet Sami Türk Ak Parti Samsun Bafra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

VATANIMIZ TÜRKİYEMİZ:

YAZIK SENINGİBİ İNSANA BİRDE BAKANLIK YAPTIN BU ÜLKEYİ HEP GERİLETTİNİZ BU ÜLKENIN UFKUNU AÇAN AKP BU ÜÜLKEDE DEMOKRASİYİ DÜNYA ÜLKELER ÜZERİNE ÇIKARAN AKP SİZ ANCAK BU ÜLKENIN ALTINA DİNAMİT KOYDUNUZ DIŞ ÜLKELERE PEŞKEŞ ÇEKTİRDİNİZ İMF. DEN BORÇ ALARAK ÜLKE TÜKENDİ. EĞER AKP OLMAIŞ OLAYDI YUNANİSTANDA DAHA KÖTÜ DURUMDAYDIK VEDE ÜLKEMİZ BÖLÜNMÜŞTÜ ŞU ANA DEK DEMEKİ BAKAN OLMAK AYDIN OLMAKLA GERÇEKLER GÖRÜNMÜYOR. DAĞDAKİ ÇOBAN GERÇEĞİ GÖRÜYOR SİZ HALA VATAN HAİNLĞİĞİ YAPARAK ÜLKEMİZİ YOK EDİYORSUNUZ

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title