Haberler

Hiçbir Hain Emel Amacına Ulaşamayacak"

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Bomba patlatarak, 20 yaşındaki çocukları öldürerek, Durak Karakolu'nda minibüsün içerisindeki gariban kadın, çoluk çocuğu öldürerek nereye varılabilir.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Bomba patlatarak, 20 yaşındaki çocukları öldürerek, Durak Karakolu'nda minibüsün içerisindeki gariban kadın, çoluk çocuğu öldürerek nereye varılabilir." dedi.

Vali Toprak, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Orhan, belde sakinleriyle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Toprak, bir valinin, bir kaymakamın, bir idarecinin en mutlu anlarının vatandaşlarla bir araya geldiği, dertleştiği, sohbet ettiği, birlikte çözüm ürettiği anlar olduğunu söyledi.

"Bir arada olduğumuz müddetçe aramıza hiçbir hain giremez"

Sevgi yumağı halinde muhtarıyla, askeriyle, adliyesiyle, mülki idare amirleriyle kenetlenmiş bir bölgenin, bir halkın, yıllardır ayrıştırılmak istendiğini vurgulayan Toprak, şunları kaydetti:

"30-35 sene geçmesine rağmen sonu olmayacak mücadelede halen bir köyde, bir beldede devletimizin güvenlik güçleri, valisi, kaymakamı bu şekilde kucaklaşabiliyorsa, bu şekilde bir araya gelebiliyorsa, bu oyunların, bu denemelerin, bu hainliklerin bir gram bile yol almadığı çok net olarak görülmektedir. Bu kadar kan dökülmesine, araya nifak tohumu saçılmak istenmesine rağmen biz bu şekilde kenetlenmiş haldeysek hiçbir hain emel, amacına ulaşamayacak demektir. Biz böyle olduğumuz müddetçe, bir arada olduğumuz müddetçe bizim aramıza hiçbir hain giremez."

Toprak, hiçbir konuda inisiyatif alamayan, yorum yapamayan, konuşamayan hep alınan kararların peşinden giden bir ülkenin, şu anda bölgesinde ve dünyanın diğer yerlerinde söz sahibi olan, asker bulunduran, politika belirleyen, teknolojisinde, otomotiv sektöründe, iletişim bilişim sektöründe resmen çağ atlayan bir ülke olduğunu dile getirdi.

"Terör örgütü hizmet yapılmasını istemiyor"

Toprak, Türkiye'nin çok hızlı bir gelişme göstermesiyle, kendilerini dünyanın egemeni sanan bazı ülkelerin hain emellerini ortaya koymaya başladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"PKK, Kürt hakkıydı, oydu buydu derken son aylarda büyük şehirlerde bomba patlatarak vatandaşın canını acıtarak nereye varabilir? Bomba patlatarak, 20 yaşındaki çocukları öldürerek, Durak Karakolu'nda minibüsün içerisindeki gariban kadın, çoluk çocuğu öldürerek nereye varılabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir tek amacı vardır, o da vatandaşlarını rahat ettirmek, huzur içerisinde yaşatmak, ulaşım, eğitim, sağlık hizmetlerini tam sağlamaktır. Terör örgütü ilimizin, ülkemizin kalkınmasını, vatandaşlarımıza hizmet yapılmasını istemiyor bunu engellemeye çalışıyor. Terör olayları olmazsa ilimiz her alanda hak ettiği hizmete kavuşacaktır."

Büyükçiftlik Belediye Başkanı Zeydan ise belde olarak her zaman devletin yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Büyükçiftlik Orhan Toprak Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title