Haberler

''Hiç Bilenle, Bilmeyen Bir Olur Mu?''

Güncelleme:

KO-MEK Gölcük ilçe sergisi açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, bilmenin önemine değindi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)'ında sergiler Gölcük sergisi ile devam etti. Gölcük Kongre Sarayı'nda açılışı yapılan sergiye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Başkan Danışmanı Nermin Tol, müdürler ve Erkan Şamcı katıldı. Kursiyerlerin bir yıl boyunca emek verdikleri ürünlerden oluşan sergi 10 Nisan'a kadar gezilebilecek.

"DÜNYAMIZI TİTİZ KADINLAR MI KİRLETİYOR"

Gölcük, İpekyolu, Değirmendere kurs merkezleri ile Gölcük Sanat ve Kaynak Atölyesi kursiyerlerinin ürünlerinin sergilendiği KO-MEK Gölcük İlçe Sergisi KO-MEK usta öğreticilerden oluşan Halk Müziği konseriyle açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide Şamcı,"Dünyamızı Titiz kadınlar mı kirletiyor" konulu bir konuşma yaptı.

KO-MEK ÖZGÜVEN KAZANDIRDI

Gölcük ilçesindeki kursiyerlerden 3 çocuk,7 torun sahibi Türkan Aydın, sergi açılışında yaptığı konuşmada üç yıldır KO-MEK Giyim kursuna devam ettiğini söyledi. Aydın, "Hiç kimse bu yaştan sonra ne yapabilirim diye kenara çekilmemeli. Geçen sene giyim dalında yapılan yarışmada birinci oldum ve bana bir özgüven geldi. Bu özgüvenle dikiş dikmeye başladım. Aile bütçeme katkıda bulunuyorum, bu kurslara daha erken başlasaydım şimdi atölyem olurdu. Televizyon karşısında oturmak yerine buraya gelin sosyalleşin, burası ruh sağlığını iyileştiren bir merkez gibi. KO-MEK ile hayaller gerçekleşiyor. Biz bir aileyiz. Böyle bir imkanı bize sunduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na, KO-MEK yöneticilerine çok teşekkür ederim" dedi.

"HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLUR MU?"

Sergi açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Eğitim sadece belli mekanlarda olmaz. Anne karnında başlar. Biz eğitimi çok önemsiyoruz. Batı medeniyetinin özünde insana değer verilmiyor. İnsanın ruh gelişimine önem verilmiyor. Ama bizim medeniyetimiz manevi gelişime önem veriyor. Bir insanın ruhunun, beyninin de beslenmesi lazım. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Karanlık ile aydınlık bir olur mu?" dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasına şöyle devam etti; "KO-MEK bir halk üniversitesi görevini yerine getiriyor. Kursiyerlerimiz burada çok mutlular. Hem meslek öğreniyorlar, hem de sosyalleşiyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

KO-MEK ÖNEMLİ İŞLER BAŞARDI

Ardından Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı söz aldı. Yazıcı da konuşmasında eğitimin önemine vurgu yaptı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise KO-MEK' in çok güzel başarılara imza attığını söyledi.

KOMEK BOHÇASI

Hayatın her alanında vatandaşların yanında olan KO-MEK, kursiyerlerin arasında dayanışmanın pekişmesi, öğrenmenin günlük hayatta da devam etmesi amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Geçen yıl başlayan proje kapsamında evlenecek olan KO-MEK kursiyerlerine "KO-MEK bohçası" hediye ediliyor. Bir genç kızın çeyizinde olabilecek el sanatı ürünlerinin yer aldığı bohçalar Kartepe ve Gölcük ilçe sergilerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından verildi. Bohçalarda, tülbent havlu, seccade, patik, yastık kılıfı, masa örtüsü, dekoratif örtüler gibi ürünler yer alıyor.

KURSİYERLERLE SOHBET

Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen Başkan Karaosmanoğlu ve konuklar, birbirinden güzel ürünleri incelediler. Başkan kursiyerlerle sohbet etti. Özellikle gemi modeli yapımı branşının sergisi büyük ilgi topladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Mehmet Ellibeş Gölcük Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title