Haberler

Herkesten Önce Üniversiteli Oldular

Güncelleme:

13 gün süren eğitim ve eğlence dolu bir ortamda yaşıtlarıyla beraber deneyimleme imkan sağlayan Yeditepe Üniversitesi Lise Yaz Okulu sona erdi.

Liseli öğrenciler, iki hafta boyunca önceden seçtikleri 10 derse ve Kanada Waterloo Üniversitesi akademisyenlerinin İngilizce derslerine katıldı. Bu sayede üniversitede seçmeyi planladıkları bölümleri diğer liselilerden önce deneyimlediler. Uygulamalı derslerde oldukça keyifli zaman geçiren öğrenciler, çikolata yapımından bilgisayar oyunu programı yazmaya, sanal mahkemeden seramik atölyesine kadar pek çok derse katıldı. Edirne Bahçeşehir Fen Lisesi'nden yaz okuluna katılan Sinem Mavi Asan, üniversitede seçeceği bölümün Hukuk olduğunu belirterek, "Yeditepe yaz okulunda katıldığım hukuk derslerinde fakülte içerisinde oluşturulan sanal mahkemede yaptığımız derslerde çok önemli bir deneyim kazandım. Bu benim için çok verimli oldu" dedi.

Yeditepe Üniversitesi Lise Yaz Okulu kapsamında öğrenciler, derslerin yanı sıra çeşitli şirketleri ziyaret edip sosyal sorumluluk projelerine katıldılar. SAP yazılım şirketine konuk olan öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Semiha Şakir Huzurevi'ni ziyaret ettiler. İzmir Buca Fen Lisesi'nden Fadime Tokmak, üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak istediği belirterek, yaz okulunda yazılım şirketi ziyaretinin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtti. Tokmak, şirket ziyaretlerinde prestijli şirketlerde çalışabilmek için hangi niteliklere sahip olmaları gerektiğini öğrenmenin kendisi için büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Kareoke ve açık sinema etkinliklerine de büyük ilgi gösteren öğrenciler, hafta sonu gezilerinde Ayasofya Camii ve Topkapı Sarayı'nı görme imkanı buldu. İstanbul'a ilk kez gelen ve yine ilk kez ailesinden ayrı bir şehirde kalan Aydın Fen Lisesi öğrencisi Berkin Aral, "İlk defa ailemden uzakta kalıyorum. Bu yaz okulunda kendimi çok özgür hissettim. Benim için farklı bir deneyim oldu. Ben mühendislik istiyorum. Burada bize bilgisayar mühendisliği bölümünde bilgisayar oyunu programlattılar. Çok keyifliydi. Derslerde not kaygısı olmadığı için eğlenerek öğrendik" dedi.

Yeditepe Üniversitesi bünyesindeki kulüpleri de liseli öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. YÜDAK ( Yeditepe Üniversitesi Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Kulübü) ile öğrenciler arama kurtarmayı öğrenirken, Sinema Kulübü ile "Film analizi nasıl yapılır?" sorularına cevap buldular. Liseli arkadaşlarından iki sene önce üniversiteli olma imkanını yakalayan Yeditepe Üniversitesi Lise Yaz Okulu öğrencileri, not kaygısı olmadan ders dinlemenin çok daha keyifli ve verimli olduğunu söyleyerek, eğitim hayatlarına eşsiz bir deneyim katarak evlerine döndüler.

! Yeditepe Üniversitesi ile ilgili basın bülteni veya daveti almak istemiyorsanız lütfen tıklayınız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Bahçeşehir Kanada Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title