Haberler

"Herkes Kenti Şansının Mimarıdır"

Güncelleme:

Ünlü İtalyan ressam Franco Battiato'nun "Herkes kendi şansının mimarıdır" adlı kişisel sergisi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı.

Beyoğlu Belediyesi, İtalya'nın Katanya Belediyesi işbirliği ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Türkiye'deki İtalya Büyükelçiliği koordinasyonuyla düzenlenen sergiye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İtalya'nın Katanya Belediye Başkanı Enzo Bianco, İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante ve çok sayıda davetlinin katıldığı sergiye sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İtalya ile Beyoğlu arasında çok yoğun bir ilişki olduğunu belirterek, Cenova kenti ile Beyoğlu'nun kardeş kent olduğunu hatırlattı. Katanya Belediyesi ile bu vesileyle iyi ilişkiler geliştirdiklerini de anlatan Demircan, "Sanatçı Battiato'nun eserlerini incelediğinizde çok yoğun bir sufizm ve Mevlevi ilgisi hissediliyor. Belki bilmezsiniz, İstanbul'da Mevleviliğin merkezi az ileride bulunan Galata Mevlevinahesi'dir. Dolayısıyla sanatçımızı burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin derinliğine dikkati çeken İtalya'nın Katanya Belediye Başkanı Enzo Bianco ise, THY'nin Katanya'ya direk seferler başlattığını belirterek, "Aramızda kurduğumuz iki saatlik köprüyü pek çok kez geçmeyi ve çok daha derin ve güzel ilişkiler kurmayı diliyorum" dedi.

Resim sanatına başladığında bir çizgi çizmeyi dahi bilmediğini belirten sanatçı Franco Battiato'nun ise, "Bu konuda bir şeyler yapmak gerektiğini düşündüm ve başladım. Ciddi zorluklara rağmen Mevlevi felsefenin derinliğiyle bunu aşmayı başardım" dedi.

Konuşmaların ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuklara Mevlevi geleneğin sembollerini içeren hediyeler takdim ederken, İtalyan Kültür Merkezi'nde de bir sema gösterisi yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Katanya İtalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title