Haberler

"Her İnsan Bir Fidan" Projesi Başarıyla Tamamlandı

Güncelleme:

"Her İnsan Bir Fidan" projesi kapsamında sürdürülen Anne & Baba Atölyesi çalışmalarının ilk eğitimleri başarıyla tamamlandı.

Eğitim sonunda yapılan değerlendirmede katılımcı anne ve babalarda aile içi iletişimde yüzde 25 gelişme sağlandığı belirtildi.

Gelişen İnsan Merkezi (GİM) ve Osmangazi Kent Konseyi işbirliğinde, Uçurtma Yaratıcı Çözümler destekleriyle hayat bulan "Her İnsan Bir Fidan" projesi kapsamında sürdürülen Anne & Baba Atölyesi çalışmalarının ilk ayağı tamamlandı. Toplam 6 hafta süren projeye katılan anne-babalara sertifikaları Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin tarafından, Değirmendere Tesisleri'nde düzenlenen törenle takdim edildi. Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer ise hayata geçirilen proje için GİMKoçluk ve Proje Yöneticisi Dr. İlay Yılmazlar'a teşekkür plaketi verdi.

FARKINDALIK SAĞLANDI

GİM Koçluk ve Proje Yöneticisi Dr. İlay Yılmazlar, atölyede verilen eğitimler hakkında bilgi vererek, "Katılımcılara 6 hafta boyunca uzman eğitmenler tarafından; anne ve babaların sorumluluklarının farkına varması ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmesi, çocuğuna rol model olabilmek, aile içi etkili iletişim dinamikleri, aile değerlerinin farkında olunması ve korunmasını sağlamak yönünde eğitimler verildi" dedi. Katılımcıların eğitimler boyunca aktif katılımla desteklendiğine ve güçlü paylaşımlar yaşandığına dikkat çeken Yılmazlar, hedeflenen çalışmalara yön vermesi amacıyla, tüm eğitimler öncesi ve sonrasında katılımcılara anket düzenlendiğini ifade etti.

YÜZDE 25 İYİLEŞME GÖZLEMLENDİ

Yılmazlar, her eğitimin uzmanları tarafından yapılan değerlendirmede farklı eğitim başlıklarında yüzde 10 ile 25 arasında iyileşme ve gelişme gözlendiğini açıkladı. Yılmazlar, "Yapılan geri bildirimlerde katılımcıların verilen eğitimleri yaşamlarına geçirdikleri, aile içi ve çocukları ile ilişkilerini geliştikleri izlendi. İnteraktif katılımlarla öğrendiklerini içselleştirmiş, aile ve çevreleriyle paylaşmaya başlamışlardır. Eğitim sonunda elde edilecek verilerin, Bursa bölgesinde uygulanması yönünde yapılacak çalışmalara ışık tutacağına inanıyoruz. Anne ve babaların çocuklarıyla iletişimi ve yetiştirilmesiyle ilgili farkındalık düzeyinde sağlanacak artış, yarının özgüvenli ve mutlu ebeveynlerini yetiştirmek adına önemli bir adımdır" dedi.

BURSA GENELİNE YAYACAĞIZ

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer ise, günümüz şartlarında sosyo-ekonomik nedenlerle anne, baba ve çocuk ilişkilerinde etkili iletişim, yeterince sorumluluk almak ve vermek konusunda problemler yaşandığına dikkat çekti. Eşer konuşmasında, "Gelişen İnsan Merkezi (GİM) ile birlikte yürüttüğümüz "Her İnsan Bir Fidan" projesi kapsamında uzman eğitmenlerin interaktif sunum ve gerçek yaşamda uygulanabilir yöntemlerle verdikleri eğitimlerle, katılımcı anne ve babalara sağlıklı bireyler yetiştirme konusunda destek sağladık. Yeni dönemde eğitim çalışmalarımızı Bursa geneline yaymayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Değirmendere Yunus Şahin Osmangazi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title