Haberler

Her Endonezyalı Genç, Yüreğinde Türkiye Sevgisi Taşır"

Endonezya eski Cumhurbaşkanı Habibi: "Geçen yıl kurulan Erbakan Vakfı ile Habibie Center arasında imzalayacağımız anlaşmayla hem dinimiz hem de bilim ölçeğinde kuracağımız işbirliği sayesinde birlikte bir şeyler üreterek, yerel ve bölgesel pazarlara ulaşarak istihdam oluşturacağız" "Osmanlı döneminde de Endonezya’ya büyük yardımda bulunuldu.

Endonezya eski Cumhurbaşkanı Yusuf Habibi,  kuruculuğunu üstlendiği bilim, demokrasi ve insan hakları alanında çalışmalar yürüten Habibie Center ile Erbakan Vakfı arasında imzalanacak işbirliği anlaşmasıyla, yerel ve bölgesel pazarlarda istihdam oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Erbakan Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği "Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi"ne davetli olarak Ankara'ya gelen Habibi, ALA Aile Yaşam Merkezi'nde onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, "Geçen yıl kurulan Erbakan Vakfı ile Habibie Center arasında imzalayacağımız anlaşmayla hem dinimiz hem de bilim ölçeğinde kuracağımız işbirliği sayesinde birlikte bir şeyler üreterek, yerel ve bölgesel pazarlara ulaşarak istihdam oluşturacağız" dedi.

Necmettin Erbakan'ı anma programı çerçevesinde yarın düzenlenecek etkinliğe katılacağını belirten Habibi, Erbakan'ın kendisi için bir kardeş ve arkadaş olduğunu vurguladı.

Erbakan gibi kendisinin de sanayiye önem verdiğine dikkati çeken Habibi, 1974'te 20 mühendisle kurduğu uçak fabrikasının, bugün 10 milyar dolar değerinde, 47 bin çalışanı bulunan, gemiler ve uçaklar üreten, tren yolları inşa eden bir firma haline geldiğini belirtti.

Endonezyalı gençleri sanayi alanında ilerlemeye teşvik ettiğini de vurgulayan Habibi, Endonezya ve Türkiye arasındaki işbirliğine de değinerek, "Osmanlı döneminde de Endonezya'ya büyük yardımda bulunuldu. Endonezya'da her genç bunu öğrenir ve Türkiye sevgisini kalbinde taşır" diye konuştu.

-"Her ikisi de icatlar yapmış birer bilim adamı"

Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan da yemekte yaptığı konuşmada, Yusuf Habibi'yi davet etme sebeplerinin çok önemli olduğunu dile getirerek, "Her şeyden önce kendisi rahmetli Erbakan hocamızla yakın dost ve arkadaş ilişkisine sahip" ifadesini kullandı.

"Her ikisi de icatlar yapmış birer bilim adamı" diyen Erbakan, iki ismin de devlet adamı kişilikleriyle ülkelerinin kalkınmalarına destek olduğunu ve D-8 projesine büyük katkılarda bulunduğunu hatırlattı.

Fatih Erbakan, "Biz de inşallah Erbakan Vakfı olarak onların açtığı bu çığırdan ilerleyip hem Türkiye'nin hem de tüm İslam ülkelerinin sanayileşmesi ve ekonomik olarak kalkınması için yürüyeceğiz" dedi.

Habibi onuruna verilen yemeğe, Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu da katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title