Haberler

Henkel'in Global Yönetim Kurulu Değişiyor

Güncelleme:

Henkel, Kasper Rorsted'in yerine CEO olarak Hans Van Bylen'i atayacak

Henkel, sözleşmesini 2017 sonrası için yenilememeye karar veren CEO Kasper Rorsted'in 30 Nisan 2016 itibarıyla şirketten ayrılacağını duyurdu. Rorsted, 8 yılı CEO olmak üzere toplam 11 yıl boyunca Henkel Yönetim Kurulunda görev yaptı. Yerine 1 Mayıs 2016 tarihinden itibaren görev almak üzere Hans Van Bylen atandı. Van Bylen'ın Henkel'deki başarılı kariyeri 1984 yılında başladı ve kendisi 2005 yılından beri Beauty Care iş biriminden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Baharda CEO'luğa atanması ile Van Bylen, Henkel'in bu yılın sonunda duyuracağı yeni stratejisinin geliştirilmesinden ve bu stratejinin başarılı bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olacak.

Hissedarlar Komitesi ve Danışma Kurulu Başkanı Dr. Simone Bagel-Trah "Hans Van Bylen'in yeni CEO olarak atanmasıyla, Henkel'de yaygın bir uygulama olduğu üzere, CEO pozisyonuna erken bir tarihte güçlü bir halef göstermiş olduk. Marka ve pazarları yönetme konusundaki uzun süreli uluslararası tecrübesinin yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeliği deneyimi nedeniyle Hans Van Bylen mükemmel bir seçim oldu. Yönetim komitelerimiz ve çalışanlarımız adına Hans Van Bylen'e en iyi dileklerimi sunuyor, yeni görevinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Hans Van Bylen'ın, Beauty Care Yürütme Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini kimin devralacağı ise ileriki bir tarihte duyurulacak. Hans Van Bylen "Bu görevin verilmesi

bana olan güveni ifade ediyor ve bundan dolayı çok gururluyum. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla ve mükemmel global ekibimizle birlikte, şirketimizin geleceğini şekillendirmeyi heyecanla bekliyorum. Güçlü marka ve teknolojilere, dünyadaki birçok pazarda ve kategoride lider konumlara sahibiz ve inovasyonda çok güçlüyüz. Birlikte ve bu temel üzerinde Henkel'i geleceğe taşıyacağız" dedi.


Kasper Rorsted'in liderliğinde başarılı bir şirket performansı

Dr. Simone Bagel-Trah yaptığı açıklamada düşüncelerini "Kasper Rorsted, Henkel için büyük başarılara imza attı. 2008 yılından beri şirket onun liderliği altında zorlu pazar ortamlarında başarılı bir performans gösterdi. Satışlar ve kar oranı önemli derecede arttı. Yıldız markalarımız ise daha da güçlendi. Bunun bir diğer yansıması da Kasper Rorsted'in yönetime geçmesinden beri neredeyse üç katından fazla artmış olan şirketin piyasa değeridir. Henkel'in bütün yönetişim komiteleri, çalışanları ve hissedarları adına Kasper Rorsted'e içtenlikle teşekkür etmek istiyorum." sözleriyle ifade etti.

Kasper Rorsted (53), 2005 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak Henkel'e katıldı. 2007 yılında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan ve 2008'deki Yıllık Genel Kurulun ardından CEO olan Rorsted "Henkel'deki bütün çalışma arkadaşlarıma azim ve bağlılıklarından, yönetişim komitelerine de önerileri ve desteklerinden dolayı teşekkür etmek isterim. Birlikte şirketimiz için mükemmel bir performans gösterdik. Henkel'in CEO olarak Hans Van Bylen'in liderliği altında yükselmeye devam edeceğine olan inancım tam." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

1 Mayıs Henkel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title