Haberler

Hema'dan 250 Milyon Dolarlık Yatırım

Her yıl, Türkiye'nin kurulu gücü kadar elektrik santrali üreten Çin'in en büyük elektrik santral üreticisi Harbin Electric Group, Hattat Holding grup şirketlerinden HEMA Endüstri ile ortak üretime geçiyor.250 milyon dolarlık yeni yatırımla...

Her yıl, Türkiye'nin kurulu gücü kadar elektrik santrali üreten Çin'in en büyük elektrik santral üreticisi Harbin Electric Group, Hattat Holding grup şirketlerinden HEMA Endüstri ile ortak üretime geçiyor. 250 milyon dolarlık yeni yatırımla kurulacak tesiste elektrik santral üniteleri üretilecek ve yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağlanacak.

Türkiye'de ilk kez elektrik santral üretimi gerçekleştirmek üzere dev bir yatırıma imza atılıyor. Harbin Electric Group ve Hema Endüstri A.Ş. ortaklığında gerçekleşiyor. Bartın'da da çok ciddi yatırımları bulunan Hattat Holding'e bağlı Hema Endüstri A.Ş. Çinli firma ile anlaşma yaptı.

Yeniköy'de düzenlenen törende Harbin Electric Group Corpotaion Yönetim Kurulu Başkanı Gong Jingkun ve Harbin Electric Group International Company Yönetim Kurulu Başkanı Guo Yu ile Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ve Hattat Enerji A.Ş. Başkan Vekili İpek Hattat tarafından, Türkiye'de elektrik santral yapım fabrikası kurmak üzere işbirliği anlaşması imzaladı.

Kurulduğu 1973 yılından itibaren Türk otomotiv sanayi, endüstri ve savunma sanayi çalışmalarında yer alan Hema Endüstri A.Ş., son yıllarda Bartın'da kurmakta olduğu büyük kömür üretimi tesisleri yatırımı ile buna paralel santral ve liman projeleriyle çok önemli enerji projesine imza atıyor. Yatırımlarına devam eden Hema Endüstri bu defa Çinli Harbin Electric Group ile gerek yurtiçi ve gerekse yurt dışında kurulacak olan kömür, hidroelektrik, rüzgar, doğalgaz ve nükleer elektrik üretim santrallerinin ihtiyacı olan kazan, türbin, jeneratör gibi her türlü elektrik üretim tesislerini (santral yapım fabrikası) kuruyor. Ayrıca, Harbin - Hema ortaklığı yurdumuzdaki özelleşmeye çıkacak olan tüm santrallerin özelleşmesine müşterek olarak girerek gerek bu santrallerin rehabilitasyonu gerek yanına ek santralar ilave üniteler kurarak Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini tutturmaya çalışacak ve Çin ile Türkiye komşuları ve Avrupa arasında kurulacak ortak şirket büyük bir üretim, ikmal ve bakım merkezi olacak. Hema Endüstri'nin Çerkezköy tesislerine yapılacak ek 250 milyon dolarlık yatırım ile altyapısı kurulacak yeni üretim tesisinde ülke ekonomisine sağlanacak katkının yanı sıra, 2 bin kişilik yeni istihdam oluşturulacak. 2012 içerisinde yüzde 50 - yüzde 50 ortaklık payı ile kurulacak olan yeni şirket, 24 ay içerisinde Çerkezköy yerleşkesinde 60 bin metre kare kapalı alana sahip olacak üretim tesislerini hayata geçirecek. Harbin Electric Group, Türkiye'nin kurulu gücü olan 60 bin MW kadar her yıl, 60 bin MW'lık elektrik üretim santralleri üretiyor. Dünyanın en büyük termik, hidroelektrik, nükleer, rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretim tesisleri kuran, yaptığı çalışmalarla kendini dünya çapında kanıtlamış bu firma ile kurulacak olan ortaklık ile Türkiye, Avrupa ve komşu ülkeler hedef pazar olarak seçildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Hema Endüstri Mehmet Hattat Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title