Haberler

Hem Evinin Hem de İşinin "Kaptanı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ayfer Kamacı'nın çalışmasından detaylar Ayfer Kamacı ile röportaj Çobanlık ve halıcılık yaptığı köyünden gelin olarak gittiği Didim'de denizcilik hayalinin peşine düşen kadın girişimci, hem evine hem teknesine hem de meslek örgütüne kaptanlık yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ayfer Kamacı'nın çalışmasından detaylar

Ayfer Kamacı ile röportaj Çobanlık ve halıcılık yaptığı köyünden gelin olarak gittiği Didim'de denizcilik hayalinin peşine düşen kadın girişimci, hem evine hem teknesine hem de meslek örgütüne kaptanlık yapıyor.

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesine bağlı Kızılören köyünde 1968 yılında dünyaya gelen Ayfer Kamacı, ailesine ait hayvanları güderek ve evinde halı dokuyarak geçirdiği çocukluk yıllarında denizcilikle uğraşma hayalleri kurmaya başladı.

Lise eğitimi aldığı sırada gemi kaptanlığı okuma hedefiyle üniversiteye hazırlanan Kamacı'nın hayatı, ailesinin evlendirme kararıyla değişti.

Didim ilçesinde hayvancılık yapan Erdal Kamacı ile hayatlarını birleştiren Ayfer Kamacı'nın içindeki denizcilik hayali, kaderin de yardımıyla gerçek oldu.

"Kamacı" isimli tur teknesinde AA muhabirine açıklama yapan Ayfer Kamacı, çocukluk hayalini artık unuttuğu bir sırada bir müşterilerinin borcuna karşılık teknesini vermeyi teklif etmesiyle büyük heyecan duyduğunu söyledi.

Eşinin bu tekneyi satarak geliriyle çocukları okutmak istediğini, kendisinin ise bu tekneden ekmeklerini çıkarabileceklerini söylediğini kaydeden Kamacı, "Sonunda ikna ettim ve tekneyi satmak yerine kendimiz işlettik" dedi.

Tekneyi aldıktan sonra İzmir'de gemi kaptanlığı kursuna yazıldığını dile getiren Kamacı, ehliyetini aldıktan sonra kaptan şapkasını taktığı, mavi-beyaz kıyafetleri giydiği günü hiç unutmadığını söyledi.

Kamacı, şöyle konuştu:

"Kaptan olmak benim genç kızlık hayalimdi. Bu işi ve denizi çok seviyorum. Burada doğmadım ama sanki denizin içinde dünyaya gelmiş gibiyim. Küçükken hep martı, gemi ve deniz hayalini kurardım. Bu benim bir rüyamdı ve gerçekleşti. Benden sonra da eşim çobanlığı bırakarak gemi kaptanı oldu. Bu işe ilk başladığımda ailem ve özellikle çevremdekiler beni yadırgadı. Kadın olduğum için bu işi başaramayacağımı söylediler. Ama ben bunlara hiç aldırmadım, hayallerimin peşinde gittim ve ben kazandım. Adeta tırnaklarımla kazıyarak buralara geldim. Azmettim, yıkılmadım ve başardım."

Üniversite diplomasını da aldı

Altınkum İskelesi'nde demirli 80 kişi kapasiteli teknesiyle özellikle yabancı turistleri tekne turuna çıkarttığını anlatan Kamacı, tek eksiği olan İngilizce'yi de öğrendiğini ifade etti.

Tüm işleriyle ilgilendiği teknesinde ağırladığı yabancı turistlerin kendisine hayranlık duyduğunu, çoğu müşterisiyle arkadaş olduğunu anlatan Kamacı, sadık bir müşteri kitlesinin oluştuğunu dile getirdi.

Gemi kaptanlığı hayalini gerçekleştirdikten sonra üniversite hayalini de bırakmadığına dikkat çeken Kamacı, "35 yaşında yeniden sınavlara hazırlandım. Anadolu Üniversitesi Turizm ve Seyahat Yönetmeliği bölümünden mezun oldum" dedi.

Didim'de gezi teknesi sahiplerinin oluşturduğu Gezi Tekneleri Kooperatifi'nde de 10 yıldır başkanlık görevini sürdürdüğünü dile getiren Kamacı, ilçe turizmine katkı sağlayan projeler üretmeye gayret ettiğini kaydetti.

Yeni hayali dünya turu

Ayfer Kamacı, iki oğlunun da gemi kaptanı olduğunu ve tekne imalatıyla uğraştıklarını, çocuklarına da birer tekne alarak şirketleşmeyi planladığını kaydetti.

Kaptanlığın genelde erkek işi olarak görüldüğünü ancak kadınların rahatlıkla yapacağı bir meslek olduğunu, özellikle özgürlüğüne düşkün kadınlara bu mesleği tavsiye ettiğini dile getiren Kamacı, bundan sonraki hayalinin ise yelkenliyle dünya turu yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kızılören Dazkırı Didim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title