Haberler

Helyum Balonu ile Dünya Rekoru

İki pilot, "en uzun mesafeli balon uçuşu" rekorunu kırdı Japonya'dan kalkıp Pasifik'i aşan ve hala havada olan balonun nereye ineceği henüz belli değil.

ABD'li ve Rus iki pilot, helyum balonuyla Pasifik Okyanusu'nu geçerek 1978 yılından bu yana kırılamayan "en uzun mesafeli balon uçuşu" rekorunu kırdı.

Japonya'nın Saga bölgesinden pazar günü yola çıkan ABD'li Troy Bradley ve Rus Leonid Tiukhtyaev'in 8 bin 383 kilometrelik balon yolculuğu sonrası dünya rekorunu kırdıkları bildirildi. Balonun hala havada olduğu belirtildi.

Pilotlar, rekor denemelerini yüksek irtifalara çıkabilen ve uzun menzilli uçuşlar için tasarlanmış "Two Eagle" isimli balonla yaptı. Balonda gelişmiş navigasyon sistemi, ilk yardım malzemeleri gibi temel gereksinimler ile iletişim cihazları bulunuyor. Balonda kokpit olarak nitelenebilecek bir kapsül de bulunuyor.

Bradley ve Tiukhtyaev, daha önce Kanada ya da ABD'ye inmeyi planlamışlardı fakat hava koşulları rotalarını değiştirmelerine neden oldu. Rekor denemelerin son safhasına giren pilotların tam olarak nereye inecekleri belli değil. Balonun Meksika'ya yöneldiği bildirildi.

Pilotların şimdiki amacı "balonla en uzun süre havada kalma" rekorunu kırmak. Bunun için balonun 138 saat ve 45 dakika havada kalması gerekiyor.

Bu alandaki eski rekor 1978 yılında Ben Abruzzo, Maxie Anderson ve Larry Newman tarafından 8 bin 381 kilometre kat edilerek 137 saat süren ilk transatlantik uçuşunda elde edilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

pasifik okyanusu japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title