Haberler

Hedehusene'de Yaşayan Türklerin Cami Heyecanı

Danimarka'da Türk dernekleri arasında yeni cami inşa etme yarışını Hedehusune kazanacak gibi görünüyor.

Danimarka'da Türk dernekleri arasında yeni cami inşa etme yarışını Hedehusune kazanacak gibi görünüyor. Arhus, Roskilde, Ballerup şehirlerinde inşa edilecek camilerin temelleri henüz atılmazken, Hedehusune'de 9 Nisan'da temel atılacak.

Danimarka'nın Hedehusene şehrindeki Türkler uzun yıllar hayalini kurdukları camiye nihayet kavuşuyor. Sosyal Demokrat Belediye Meclisi Üyesi Ekrem Günbulut, spor tesislerinin yanındaki belediye arazisini satın aldıklarını ve araziye inşa edilecek cami için izin çıktığını söyledi. 2800 metrekare arsa üzerine, 500 metre kareye oturacak iki katlı ve 900 metre kare kullanım alanlı camide erkek ve kadınlar için ibadet bölümü, cenaze yıkama bölümü, kütüphane ve toplantı salonu, gençler ve yaşlılar için ayrı ayrı boş zamanlarını geçirebilecekleri, bilgisayar ve oyun odaları bulunacağını belirten Ekrem Günbulut "2009 yılında işbaşına gelen yeni yönetim kurulunun sayesinde projesini hazırladığımız caminin temeli Allah nasip ederse 9 nisan'da atılacak. İnşaatın 6 ayda bitirilmesini bekliyoruz. Önümüzdeki kurban bayramı namazını yeni camimizde kılmayı planladık. Cami arazisini satın alabilmek ve inşaat izni için çok uğraştık. Kiliseye ve konutlara çok yakın olduğu, cemaatin araçlarını bölgede rastgele park edeceği, çevreyi kirleteceği, cami binasının çevrenin uyumunu bozacağı gibi bir çok bahaneler buldular. Biz ise, başta belediye olmak üzere okullar, konut şirketleri, kilise ve komşuları tek tek dolaşıp amacımızın gençleri kötülüklerden korumak, bölgeye yeni bir sosyal ve kültürel faaliyet merkezi kazandırmak olduğunu, cemaatin komşularımızı rahatsız etmeyeceğini çok iyi anlattık. Uzun uğraşıdan sonra iznini aldığımız caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanımızı da davet ettik" dedi. Dernek İkinci Başkanı Turan Akbulut, 7-8 milyon krona (1 milyon Euro) mal olacak cami için kilise papazının da destek verdiğini belirterek, kilise ve cami işbirliği ile bir çok sosyal ve kültürel faaliyete imza atacaklarını söyledi. Turan Akbulut camide ayrıca Danimarkalılara İslam dini hakkında doğru bilgiler sunulacağını söyledi. Camiye yardımda bulunmak isteyenler 1414'e SMS göndererek Cami 10, Cami 25, Cami 50 ve Cami 100 yazmaları durumunda yazılan miktar kadar Danimarka kronu yardımda bulunmuş olacaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turan Akbulut Danimarka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title