Haberler

Hedefimiz 50 Bin Yabancı Hasta

Güncelleme:

Ortadoğu'dan gelen hasta sayısı arttı.

Dünyagöz Hastaneler Grubu İcra Kurulu Üyesi Selin Yıldırım Peker, katıldığı 8'inci Türk-Arap Ekonomi Forumu'nda (TAF 2013) yaptığı konuşmada son iki yıldır Ortadoğu ve İskandinav ülkelerinden gelen hasta sayılarında da artış olduğunu vurgulayarak, Dünyagöz'ün 2013 hedefini 50 bin yabancı hasta olarak açıkladı. Selin Yıldırım Peker, "Yabancı hastaların Türkiye'yi tercih etmelerinin en önemli nedeni ileri teknoloji ve dünya standartlarında Sağlık yatırımlarının olması ve Dünyagöz grubunda olduğu gibi en son teknolojiyi ve en deneyimli hekim kadrosunu, en uygun fiyatlara satın alabiliyor olmaları. Türkiye'de başta göz, diş ve estetik branşlarında yabancı hasta tedavisi yapılmaktadır. Bu hastalar vize, uçak, şehir turu gibi seçenekler içeren konaklama dahil sağlık turizmi paketlerimizle hem Türkiye'de tedavilerini oluyorlar hem de tatil yapıyorlar" dedi.

Selin Yıldırım Peker, bölgenin en büyük ekonomik ve diplomatik platformu olan TAF 2013 kapsamında düzenlenen panelde yaptığı konuşmada Türkiye ve Ortadoğu arasında Medikal Sağlık turizminde potansiyel iş fırsatlarından ve Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun Türkiye ve Yurtdışı yeni yatırımlarından bahsetti.

Bu topaklar sağlık veriyor

Selin Yıldırım Peker forumdaki konuşmasında şunların altını çizdi; "Son 15 yılın Türkiye'sine baktığımızda tarımdaki gelişmelerin ve sahip olduğu avantajların yanı sıra ülkemizin dünya standartlarında hatta üzerinde sağlık yatırımlarına da sahip olması "bu topraklar salık veriyor" dedirtiyor. Türkiye bulunduğu coğrafyadaki sağlık yatırımları sayesinde medikal sağlık turizmi ile diğer ülke vatandaşlarının da tercih ettiği ülke haline geliyor."

Tur operatörleri kadar yabancı hasta getiriyoruz

Selin Yıldırım Peker, Türkiye'de sağlık turizmini başlatan ilk hastanenin Dünyagöz Hastanesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Her ay sadece Antalya ve Bursa hastanelerimize gelen yabancı hasta sayısına baktığımızda tur operatörlerinin yılda getirdiği turist sayısına nerdeyse eşdeğerdir. Ortadoğu'dan ve İskandinav ülkelerinden çok ciddi hasta trafiğimiz var. Körfez ülkelerinden, eski Sovyet Birliği ülkelerinden, hatta Nijerya'dan bile hastalar geliyor" dedi.

Türkiye'ye 10 milyon Euro üzerinde döviz kazandırıyoruz

Selin Yıldırım Peker, Dünyagöz'ün ilk yurtdışı yatırımı olan Dünyagöz Frankfurt Cerrahi Merkezi'ne gelen hastaların ülke sağlık turizmine büyük katkısı olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle bitirdi: "Hastanelerimize gelen yabancı hastaların hem tedavi hem de seyahat masraflarıyla birlikte ortalama 10 milyon Euro üzerinde ülke ekonomisine döviz kazandırmaktayız. Almanlar'ın ve Türkler'in başta lazer, katarakt ve göziçi gelişmiş mercek tedavileri özel ve yasal sigortalar kapsamında şu an Frankfurt Cerrahi Merkezi'mizde yapılıyor ancak hem bu ameliyatlar hem de glokom, göz estetiği ve retina gibi diğer komplike göz ameliyatları için yabancı hastaları Türkiye'deki hastanelerimize getiriyoruz. Yabancı hastaların Dünyagöz'ü tercih etmelerinin en önemli nedeni ileri teknolojiden daha ekonomik fiyatlarla faydalanıyor olmaları ve tabi ki yüksek vaka tecrübemizin olduğunu bilmeleridir. Bu hastalar vize, uçak, şehir turu gibi seçenekler içeren konaklama dahil sağlık turizmi paketlerimizle hem Türkiye'de tedavilerini oluyorlar hem de tatil yapıyorlar. Hastanemizin ülke sağlık turizminde öncülüğünü ve büyük oranda payı olduğunu eklemeliyim."

Bursa'da tatil-tedavi birlikte

Selin Yıldırım Peker, Dünyagöz Bursa'nın daha ilk yılından itibaren sağlık turizmine büyük katkı sağladığını ifade ederek, şunları söyledi: "Dünyagöz Bursa, hastalara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek alt yapı ve teknolojik donanıma sahip. Gözün tüm branşlarında 240 farklı tedavi yöntemi ile haftanın 7 günü hizmet veren Dünyagöz Bursa, günde ortalama 250 muayene ve 50 ameliyat yapma kapasitesine sahip. Sağlık turizmi hedefleriyle yatırımı yapılan Dünyagöz Bursa'da yabancı hastalar için Bursa'nın doğal güzellikleri eşliğinde tedavi paketleri hazırlanmıştır. Sağlık turizmi paketlerinin içinde Bursa'nın güzel doğasının en önemli özelliği olan termal kaplıcaların olduğu paketleri mevcuttur."

20 milyon dolarlık yatırım

Selin Yıldırım Peker, Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun Türkiye'de 14, Avrupa'da ise 4 ayrı lokasyonda verdiği hizmet ile dünyanın en büyük hastane zinciri olduğunu belirtti. Yılda ortalama 35 bin yabancı hasta ağırladıklarını ifade eden Selin Yıldırım Peker, "Çoğu yabancı hasta göz tedavisi için Türkiye'yi seçiyor. Her yıl yabancı hasta talebinde ciddi artış yaşıyoruz" diye konuştu. Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak sadece Türkiye'de İzmir, Erzincan, Kayseri ve Gaziantep illerindeki hastane planları ile 20 milyon dolarlık yatırımla sağlık turizminde en önde yer almayı hedeflediklerini ifade eden Selin Yıldırım Peker, "Yurtdışında Ukrayna, İngiltere, Rusya, İsveç ve Ortadoğu hastane planları ile ilgili yatırımlar eş zamanlı devam ediyor" dedi.

Almanya, Hollanda, Belçika'nın ardından son iki yıldır Ortadoğu ve İskandinav ülkelerinden gelen hasta sayılarında da artış olduğunu belirten Selin Yıldırım Peker, 2010 yılında Antalya şubesinin açılmasıyla Rusya ve Ukrayna'dan gelen hasta sayısının da katlanarak arttığını, 2012 yılında Dünyagöz Bursa'nın hizmete açılması ile de Ortadoğu'dan oldukça yoğun hasta trafiği olduğunu söyledi. Peker, ''Dünyagöz Bursa'nın sağlık turizmine katkısı ile 2013 sonunda 50 bin yabancı hastaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selin Yıldırım Antalya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title