Haberler

Hdp TBMM Grup Toplantısı

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, "Gündelik yaşam olanaklarımızın, özgürlüğümüzün güvenlik iddialarıyla değersizleştirilmesine 'hayır' diyeceğiz.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, "Gündelik yaşam olanaklarımızın, özgürlüğümüzün güvenlik iddialarıyla değersizleştirilmesine 'hayır' diyeceğiz. Kadınların hayata sahip çıkma umudu 'hayır'da çoğalacak." dedi.

Sadece kadın milletvekilleri ve kadın konukların katılımıyla gerçekleştirilen HDP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Taşdemir, partilerine yönelik "tasfiye konseptinin" devrede olduğunu öne sürdü.

Taşdemir, " Merve Kavakçı'yı Meclis kürsüsüne çıkarmayan zihniyet ile Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğini sessiz, sedasız bir kumpasla Mecliste düşüren zinniyet aynı zihniyettir." diye konuştu.

OHAL uygulamalarından en fazla etkilenenin kadınlar olduğunu savunan Taşdemir, sokaklarda eril bir atmosferin hakim kılınmaya çalışıldığını bildirdi.

"Siyasi iktidarın darbe girişimini fırsata çevirerek kadınların kazanımlarına el koyduğunu iddia eden Taşdemir, terör soruşturması kapsamında kayyum atanan belediyelerde yapılan ilk işin, kadın kurumlarının kapatılması ve kadınların işten çıkarılması olduğunu dile getirdi.

"Kadına yönelik şiddet, kadın yoksulluğu arttı"

Taşdemir, şöyle devam etti:

"Gündelik yaşam olanaklarımızın, özgürlüğümüzün güvenlik iddialarıyla değersizleştirilmesine 'hayır' diyeceğiz. Kadınların hayata sahip çıkma umudu 'hayır'da çoğalacak. Bizler, kadınlar olarak bu hükümete güvenmiyoruz. Kadına yönelik şiddet, kadın yoksulluğu arttı.

Kadınların istihdam alanlarındaki oranları 14 yıllık politikada açıkça görünmektedir. Biz bu politikaların, kadınların hayatını nasıl bir cendereye çevirdiğini biliyoruz. Kadınlar, iktidarın politikalarını kendileri için güvensiz görüyorlar. Muhalefet eden kadınlar, kadın kimlikleri üzerinden aşağılanıyor. Mevcut iktidarda kadınlara, annelik ve aile dışında bir toplumsal alan bırakmıyor."

Taşdemir, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın gönderdiği mesajı okurken, bazı STK ve sendika temsilcileri de Taşdemir'in ardından birer kısa konuşma yaptı.

Toplantıda ayrıca Yüksekdağ'ın görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Öte yandan grup toplantısına katılan kadınlar, HDP'nin tutuklu kadın milletvekillerinin fotoğrafları ile üzerinde "hayır" yazısının bulunduğu dövizleri taşıdı.

Kaynak: AA / Politika

Dirayet Taşdemir Merve Kavakçı Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26-27 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title