Haberler

Hdp Seçim Bildirgesini Açıkladı 1

* HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Temel güvence paketiyle her eve ayda 10 metreküp su, 180 kilovat saat elektrik ücretsiz verilecek.

* HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

"Temel güvence paketiyle her eve ayda 10 metreküp su, 180 kilovat saat elektrik ücretsiz verilecek."

"Bütün yoksul ailelere ısınma desteği, mülkü olmayan kiracılara aylık 250 TL kira desteği sağlayacağız."

"18 yaşına kadar olan yani bütün çocuklar ve gençlere engellilerin tamamına oranına bakmaksızın bakmaksızın, emeklinin tamamına toplu taşıma her yerde ücretsiz olacak."

"Asgari ücret ilk etapta net olarak 1800 TL'ye çıkarılacak. 1800 TL asgari ücret, DİSK'in 4 kişilik bir aile için belirlediği yoksulluk sınırı olan 3600 TL'nin yarısı."

"Örtülü ödeneği tamamen kaldıracağız, hiç kimse örtülü ödenek almayacak."

"Köyleri canlı birer yaşam ve üretim merkezi haline getireceğiz. Tarım işçilerinin tamamı iş yasası ve sosyal güvence kapsamına alınacak. Su ve elektrik küçük üreticilere ücretsiz olarak verilecek."

"2B orman arazilerinin geçimlik tarım amacıyla kullanılması için çiftçilere dağıtılmasını sağlayacağız."

Haber: Özgür ALTUNCU - Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş saçim bildirgesini açıklarken "Temel güvence paketiyle her eve ayda 10 metreküp su, 180 kilovat saat elektrik ücretsiz verilecek." dedi.

"HER EVE AYDA 10 METREKÜP SU, 180 KİLOVAT SAAT ELEKTRİK ÜCRETSİZ VERİLECEK."

Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ seçim bildirgesini sunumu birlikte yaptı. Selahattin Demirtaş seçim bildirgesinde okurken, "Bizler güvenceli yaşam ekonomisini kuracak olanlarız" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanca yaşam hakkının asgari gereklerini güvence altına alacağız. Temel güvence paketiyle her eve ayda 10 metreküp su, 180 kilovat saat elektrik ücretsiz verilecek. Bütün yoksul ailelere ısınma desteği, mülkü olmayan kiracılara aylık 250 TL kira desteği sağlayacağız.

"TOPLU TAŞIMA ÜLKE GENELİNDE KAR AMACI GÜTMEYECEK ŞEKİLDE YAYGIN HİZMET OLARAK SAĞLANACAKTIR"

18 yaşına kadar olan yani bütün çocuklar ve gençlere engellilerin tamamına oranına bakmaksızın bakmaksızın, emeklinin tamamına toplu taşıma her yerde ücretsiz olacak. Kamusal toplu taşıma ülke genelinde kar amacı gütmeyecek şekilde yaygın hizmet olarak sağlanacaktır.

ASGARİ ÜCRET 1800 TL

Yoksullukla etkin bir şekilde mücadele edeceğiz. Hiçbir yurttaş evsiz, aç, bakıma muhtaç bırakılmayacak. İşsizlik fonu amacına uygun şekilde kullanılacak. Asgari ücret ilk etapta net olarak 1800 TL'ye çıkarılacak. 1800 TL asgari ücret, DİSK'in 4 kişilik bir aile için belirlediği yoksulluk sınırı olan 3600 TL'nin yarısı. Her asgari ücretli en az 1800 TL net olarak vergiden arındırılmış şekilde cebine koyabilecek.

"AZ KAZANANDAN AZ, ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ.."

Güvenceli yaşamın finansmanının vergi adaleti ile sağlayacağız. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak. Çalışanların ve emekçilerin üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Kredi kartı borçlarını, borçlular lehine yeniden yapılandıracağız. Kredi kartı faiz oranlarını düşüreceğiz.

"ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ TAMAMEN KALDIRACAĞIZ"

Güvenceli yaşam ekonomisinin önceliği sağlıklı büyüme olacak. Savunma ve güvenlik harcamalarını azaltacak ve halkın denetimine açacağız. Kamu ihalelerini toplumsal denetime açık, şeffaf şekilde tutacağız. Yolsuzluk ekonomisini durdurarak yoksulluğu bitireceğiz. Örtülü ödeneği tamamen kaldıracağız, hiç kimse örtülü ödenek almayacak.

"SU VE ELEKTRİK KÜÇÜK ÜRETİCİLERE ÜCRETSİZ OLARAK VERİLECEK"

"Bitme noktasına getirilen tarımı yeniden ayağa kaldıracağız. Köyleri canlı birer yaşam ve üretim merkezi haline getireceğiz. Tarım işçilerinin tamamı iş yasası ve sosyal güvence kapsamına alınacak. Su ve elektrik küçük üreticilere ücretsiz olarak verilecek. Üretici küçük köylülerin, elektrik borçlularının şu ana kadar birikmiş elektrik borçlarını sileceğiz. Üretimde kullanılan mazot ve gübreden vergi almayacağız. Gıda üretimi işlemesi ve ithalinde genetik olarak değiştirilmiş unsurları yani GDO'yu tümden yasaklayacağız."

"2B ORMAN ARAZİLERİNİN ÇİFTÇİLERE DAĞITILMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

2B orman arazilerinin ranta açılma sürecine son vereceğiz. 2B orman arazilerinin geçimlik tarım amacıyla kullanılması için çiftçilere dağıtılmasını sağlayacağız.

"HİÇBİR ÇILGIN PROJEYE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kent meydanlarını, parklarını, kıyılarını, korularını koruyacağız. Hiçbir çılgın projeye izin vermeyeceğiz. Esnaflar üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Borçlarını esnaflarımız lehine yapılandıracağız. Şehir merkezlerine yeni AVM açılmasına izin ve ruhsat vermeyeceğiz."

"EKONOMİYİ DEĞER ÜRETENLERİN EKONOMİSİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

KOBİ'lere sektörel planlama çerçevesinde sıfır faizli finansman desteği sağlayacağız. haksız rekabete karşı koruyacak önlemler alacağız. Tüm teşvik sistemini, üretimin sağlıklı gelişmesi istihdam artışını gerçekleştirecek şekilde planlayacağız. Ekonomiyi değer üretenlerin ekonomisi haline getireceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title