Haberler

Hdp Şanlıurfa Milletvekili Baydemir Açıklaması

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Meclis Başkanlığı seçimi sürecinde iyi bir sınav verilmediğini savundu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Meclis Başkanlığı seçimi sürecinde iyi bir sınav verilmediğini savundu.

Baydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında,  Şanlıurfa'daki elektrik kesintilerine değindi. Şanlıurfa'nın, tarımın başkenti olduğunu belirten Baydemir, "Urfa'da tarım, elektrik afeti yaşandı. Çiftçi kan ağlıyor. Çiftçiler seslerini duyurmak için zaman zaman açıklamalar yaptı, yolları kapattı. AKP'li bakan ve siyasetçiler 2-3 yıldır elektrik kesintilerini çözeceklerini söylüyor ama bu sözlerini yerine getirmiyor" diye konuştu.

Elektrik kesintilerinin tarımın yanında sanayi ve diğer işletmeleri de vurduğunu ifade eden Baydemir, işletmelerin iş yapamaz hale geldiğini, şehirde sağlık alanı da dahil olmak üzere hayatın her alanının bu durumdan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Tarımsal üretim yapan çiftçilerin, elektrik borcu sebebiyle paralarının bloke edildiğini savunan Baydemir, "Çiftçiler elektrik borçları nedeniyle adeta rehin alınmıştır" dedi.

Elektrik kesintileri ile ilgili dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de verdiğini anımsatan Baydemir, "Urfalıları canından bezdiren elektrik kesintilerine son verilmelidir. Sorumsuzca yapılan özelleştirme politikaları terk edilmelidir. Elektrik borcu nedeniyle bloke edilen tarımsal destekler derhal çiftçilere ödenmeli ve ekonomi canlandırılmalıdır" diye konuştu.

-"İyi bir sınav verilmedi"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmesinde, yasama faaliyetlerinin çoğulculukla yapılması gerektiğini savunduklarını söyledi. İttifak ile bir başkan seçilmesi şansının yitirildiğini dile getiren Baydemir, "Bana sorarsanız bu konuda imtihan geçilmedi" dedi. Demokrasilerde yasama ve yürütmenin başkanlarının aynı partiden olmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Baydemir, Meclis Başkanlığı seçimi sürecinde iyi bir sınav verilmediğini kaydetti.

Baydemir, MHP'nin Meclis Başkanılığı seçimindeki tutumu ile ilgili soruya, her partinin kendine münhasır tutumu olabileceği yanıtını verdi. Baydemir, MHP'nin, sergilediği tavırla, Meclis Başkanlığını AK Parti'ye verdiğini belirtti.

HDP olarak eşitlik, barış ve birlikte yaşama kültürü için mücadele ettiklerini, kapılarını kapatmadıklarını belirten Baydemir, MHP ve HDP olarak parlamentoda bulunduklarına dikkati çekerek, "Örneğin biz çay içmeyi seviyoruz, onlar çay içmeyecekler mi?" dedi.

Seçim tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Baydemir, demokrasilerde halkın iradesine başvurmaktan asla korkulmaması gerektiğini söyledi. Baydemir, hükümet oluşturma çabasının etkin bir şekilde yerine getirilmeden bir seçime gidilmesinin, toplumun tüm siyasi partilere sunduğu fırsatı değerlendirememek olacağını savundu.

Baydemir, başka bir soru üzerine, Suriye'deki gelişmelerle ilgili bir heyet oluşturulması çağrısında bulundu. Osman Baydemir ayrıca, çözüm sürecinin de yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Osman Baydemir Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title