Haberler

Hdp'nin Sultanbeyli Mitingi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Tahriklere gelmeyin, sizi tahrik etmeye çalışıyorlar.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Tahriklere gelmeyin, sizi tahrik etmeye çalışıyorlar. Gülüp geçin, tahriklere gelmeyin, 7 Haziran'ı bekleyin" dedi.

Demirtaş, Sultanbeyli ilçesinde partisince düzenlenen mitingde, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde sadece meclise girecek milletvekillerinin seçilmeyeceğini, aynı zamanda ülkenin iki çizgisinin de belirleneceğini ifade etti.

HDP'nin barajı aşmaması için devletin imkanlarının kullanıldığını iddia eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce biz kendi payımıza düşen hazine ve sizlerin vergileriyle Cumhurbaşkanlığı kasasına doldurulan paraların AKP için harcanmasını kabul etmiyoruz. Haram olsun. Başbakan devlet bütçesinden, valilikler ve kaymakamlar, devletin bütün imkanları, otobüsleri AKP'nin elinde. Gece gündüz oy topluyorlar. HDP'yi engellemek için bütün imkanları seferber ediyorlar."

Demirtaş, HDP'nin seçim bürolarına yapılan saldırıları kınadı. Partisinin herkese barış eli uzattığını, hiç kimsenin saldırılarla HDP'yi yıldıramayacağını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Sadece bir hafta içerisinde 10 HDP seçim bürosu saldırıya uğradı, yakıldı, yıkıldı, kurşunlandı. Dün Uşak'ta yaşananları gördünüz. Arkadaşlarımız barış ve kardeşlik eli uzatıyorlar. Polisin gözleri önünde HDP'liler linç edilmek isteniyor, valilik, emniyet izliyor. HDP'ye barajı aştırmamak için çalışıyorlar. Aşarsa sultanın sarayı sallanacak korkusu var. Ben sizlere şunu söylüyorum. Asla ve asla bu tür provokasyonlara gelmeyin. Siz gerektiği yerde rakip, partinin bayrağını asacak elemanı yoksa siz onlara yardım edin. Onlar assın ama çok sabırlı, dikkatli olmamız lazım. AKP'nin teşkilatlarından sorumlu Genel Başkanı açıkça hakaretler savuruyor. Tahriklere gelmeyin, sizi tahrik etmeye çalışıyorlar. Gülüp geçin, tahriklere gelmeyin, 7 Haziran'ı bekleyin. Bütün yaptıklarını Ağrı'nın, Diyadin'nin hesabını sandıkta soracağız. Sandık açıldığında neye uğradıklarını şaşıracaklar."

"Barışı biz sağlayacağız"

Demirtaş, ülkede herkesin barış içerisinde yaşamasını arzuladıklarını belirtti.

Türk ve Kürtlerin birbirlerini öldürmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Demirtaş, "Ülkede barış mı istiyorsunuz, biz sağlayacağız. Dağlardan çocuklarımız insin mi istiyorsunuz, onu da biz yapacağız. Bu ülkenin Türkü, Kürdü ölmesin mi diyorsunuz, öldürmeyecekler birbirlerini, izin vermeyeceğiz. Birbirlerine namlu doğrultmasınlar diye uğraştık. AKP süreci istemiyor diye barış istemiyor diye bundan vazgeçecek değiliz. Barışı bizler sağlayacağız" diye konuştu.

Demirtaş, seçimi kazanmaları halinde yapacaklarını sıralayarak, bir anne baba evlatlarına nasıl davranıyorsa, devletin de herkese eşit davranması gerektiğini vurguladı.

Barajı aşamamaları halinde yine meydanlarda olacaklarını ve halkın isteklerini savunmaya devam edeceklerini aktaran Demirtaş, şöyle devam etti:

"Allah korusun barajın altında kalırsak, bu hırsızlarla tek adam sistemiyle sizleri yalnız bırakmayız, korkmayın. Sizi asla yalnız bırakmayız. Direnmeye devam edeceğiz ama bunları durduracak tek güç biziz. Sultanbeyli, tek başınıza barajı yıkabilirsiniz. Sadece Sultanbeyli çalışırsa barajı yıkarız. Sadece siz gece, gündüz çalışırsanız Türkiye'nin 81 vilayetinden bize gelecek desteklerle Türkiye'yi tek başınıza değiştirebilirsiniz. Özellikle ev hanımları kapı kapı dolaşıp dostluk, kardeşlik mesajını götürün. HDP'nin selamını götürün, derdinizi anlatın. Sizin selinize hiç bir baraj dayanmaz inşallah."

"1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız"

Demirtaş, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını vurgulayarak, Taksim'in işçilere açılmasını istedi.

İşçilerin Taksim'e çıkmalarının en doğal hakları olduğunu savunan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Biz işçilerin, emekçilerin partisi olarak elbette işçinin, alın teri ile üretenin, yoksulun yanında olacağız. Buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Gelin bariyerleri, barikatları kaldırın. Taksim bir polis ablukasında değil, bir bayram havasında işçiler, kardeşlik havasında taleplerini dile getirsin, bayramlarını kutlasınlar. Taksim'e çıkmak isteyen, emekçiye, işçilere gazla, copla saldırmak yerine, o insanı anlayın. Yoksulluklarını haykırmak istiyorlar, bırakın özgürce bayramlarını kutlasınlar."

Demirtaş, seçim öncesi yapılan tehditlerin kendilerini yıldıramayacağını ve bunu yapanların sandıklar açılınca tansiyonunun yükseleceğini savundu.

HDP'ye engel olmaya çalışanlara 7 Haziran'da yanıt vereceklerini ifade eden Demirtaş, demokratik bir Türkiye, demokratik bir siyaset sözüyle yürüyeceklerini ve kazanacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Sultanbeyli Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

ercomobilWeb@haberler.com:

Helal olsun başkan sana hep birlikte hdp duyoruzs sultanbeyli genclik

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title