Haberler

Hdp'nin Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş, TMMOB'yi Ziyaret Etti

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, IŞİD’in 32 Türk TIR şoförünü serbest bırakmasına ilişkin, “Umut ediyorum sağ salim evlerine kavuşurlar.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, IŞİD'in 32 Türk TIR şoförünü serbest bırakmasına ilişkin, "Umut ediyorum sağ salim evlerine kavuşurlar. Sadece serbest kaldıklarını biliyorum. Detaylarla ilgili bilgim yok" dedi.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğini (TMMOB) ziyaret etti. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasına değinen Demirtaş, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa halk tarafından seçiliyor olması vesilesiyle halkın özgür iradesini ve gerçek isteğini cumhurbaşkanlığı makamına Çankaya'ya taşınma ihtimalinin doğduğu ilk seçimleri yaşayacağız. Bizlerde savunduğumuz ilkelerle, savunduğumuz temel referanslarla birlikte bu adaylık kampanyasını başlattık, sürdürüyoruz. Şuna inanıyoruz her şeyden önce; şuandaki resmileşen adaylık başvuruları itibariyle Türkiye'de iki temel çizgi yarışacak. Bu çizgilerden biri eski statükoyu, eski devlet anlayışını, klasik devlet anlayışını temsil eden çizgi olacak. biri de yeni oluşan statükoyu, devleti kendi çıkarlarına ve beklentilerine göre dizayn eden statükoyu temsil ediyor olacak, bir de bizim temsil ettiğimiz özgürlükçü, demokrat, eşitlikten yana, temel insan hakları evrensel kriterlerini esas alan bir çizgi olacak. bu iki teme çizgi arasında yarış olacak. biz bu yönüyle bütün toplumsal kesimlerin kimliğiyle, inancıyla, mezhebiyle, mesleğiyle, cinsiyetiyle, doğduğu yere, konuştuğu dile bakmaksızın bütün toplumsal kesimleri kucaklayacak bir ilkesel duruşun sahibi olacağız" şeklinde konuştu.

"ZORLU BİR DÖNEMDE, ZORLU BİR SİYASİ ATMOSFERDE BU SEÇİM GERÇEKLEŞECEK"

TMMOB'nin yaklaşık 450 bin üyesiyle Türkiye'nin her yerinde örgütlü olduğunu kaydeden Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hem büyük bir meslek örgütü, hem büyük bir demokrasi gücü. Üyeleri de bu konuda son derece aktif olan bir yapılanma. Bugüne kadar TMMOB olarak demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesindeki duruşunuzda sıradan bir sivil toplum örgütü veya meslek örgütü olmanın çok ötesinde gerçek bir demokratikleşme dinamiği olduğunuzu ortaya koyuyor. Dolayısıyla bizler cumhurbaşkanlığı seçim yarışında elbette ki homojen olmayan sizler gibi yapıların kurumsal olarak desteğini beklemek yerine bu ilkesel duruşunuzu sahipleneceğimizi ifade etmek istiyoruz. Bütün üyelerinizin yönetiminizin yürüttüğü mücadelenin savunduğu ilkelerin savunucusu olma gayreti içerisinde bir kampanya yürüteceğimizi eğer Çankaya'ya da seçilirsek bu ilkeleri hayata geçirecek duruşun sahibi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Zorlu bir dönemde, zorlu bir siyasi atmosferde Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok tarihi kritik sorunlarla ve sınavlarla karşı karşıya olduğu bir dönemde bu seçim gerçekleşecek. O nedenle Türkiye toplumu 7'den 70'e herkes şunun idrakinde olmalı ki sadece bir kişiyi bir bireyi seçmiyoruz. Nasıl bir Türkiye istiyorsak, gelecekte nasıl bir Türkiye hayal ediyorsak onun şimdiden temellerini atacak bir seçim gerçekleştiriyoruz. Biz aydınlık bir geleceği, aydınlık bir ilkeyi temsil ettiğimiz bu ilkeler etrafında da seçim kampanyası yürüteceğimiz ifade etmek istiyoruz."

"KAMPANYAYI LOGOMUZ ÜZERİNE OTURTMAYACAĞIZ"

Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde logosunun ne zaman belli olacağını sorması üzerine, "Bugün arkadaşlarımız tamamlayabilirler tasarımı. Tabi ki sadece logo üzerinden bir tanıtım kampanyası yürütmeyeceğiz. Bizim için önemli olan isimden logodan öte gerçekten bu ilkelerdir. İlkesel yaklaşımdır. Bir kişi kültü, bir lider kültü yaratarak o kişi varsa Türkiye vardır. O kişi yoksa Türkiye yoktur felakete sürüklenir gibi bir bencilce, egoizme bulaşmış bir ruh haliyle bu kampanyayı yürütmeyeceğiz. Zaten bu anlayışa karşı biz aday olduk. Bir logomuz olacak, kampanya tanıtım logosu ama çokta kampanyayı logomuz üzerine oturtmayacağız. O da kampanyanın bir parçası olarak tanıtılacak" değerlendirmesinde bulundu.

"DETAYLARLA İLGİLİ BİLGİM YOK"

IŞİD'in 32 Türk TIR şoförünü serbest bırakmasını ve bu konuda detaylı bilgiye sahip olup olmadığının sorulması üzerine Demirtaş, "Umud ediyorum sağ salim evlerine kavuşurlar. Geçmiş olsun diyebilirim. Bugün bu yoğun program içerisinde doğrusu çok takip edemedim. Sadece serbest kaldıklarını biliyorum. Detaylarla ilgili bilgim yok" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Çankaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title