Haberler

Hdp Merkez Yürütme Kurulu Açıklaması

"Türkiye toplumu, kendi tarihinin karanlık bölümleriyle, katliamlarla, yaşatılan zulümlerle mutlaka yüzleşmeli, bunlarla hesaplaşmayı başarabilmelidir"

HDP Merkez Yürütme Kurulunca, "Türkiye toplumu, kendi tarihinin karanlık bölümleriyle, katliamlarla, yaşatılan zulümlerle mutlaka yüzleşmeli, bunlarla hesaplaşmayı başarabilmelidir" ifadesi kullanıldı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, adına yapılan yazılı açıklamada, 15 Kasım 1937'de idam edilen Seyit Rıza ve arkadaşlarının anıldığı belirtildi.

Seyit Rıza'nın idam edilebilmesi için 75 olan yaşının küçültüldüğü, oğlununun yaşının ise büyütüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dersim katliamını gerçekleştirenler, Alevi toplumuna karşı bu insanlık suçunu işleyenler, Kürt halkına asla unutmayacağı bu trajediyi yaşatanlar tarihin lanetli sayfasında yer aldılar. Türkiye toplumu, kendi tarihinin karanlık bölümleriyle, katliamlarla, yaşatılan zulümlerle mutlaka yüzleşmeli, bunlarla hesaplaşmayı başarabilmelidir. Hakikatlerin ortaya çıkması, adaletin sağlanması ancak böyle gerçekleşebilir." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu Seyit Rıza Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title