Haberler

HDP'liler Bagok Dağı'nda Kutlama Yaptı

Güncelleme:

Mardin'de HDP'nin seçimlerde aldığı başarılı sonuçla birlikte, '7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor' sloganıyla başlayan festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi Bagok Dağı'nda dün düzenlenen Bagok Doğa ve Kültür Festivali'ne HDP'lilerin seçimlerde aldığı başarı damgasını vurdu. Bagok Dağı'nda '7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor' sloganıyla başlayan festivalde farklı yerel müzik grupları konserler verdi.

ASKERLERİN KONTROLÜNDEN GEÇTİLER

Nusaybin Belediyesi ve Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) tarafından Bagok Dağı eteklerinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Bagok Doğa ve Kültür Festivali dün akşam başladı. 14 Haziran'a kadar sürecek olan festivalin sloganı HDP'nin seçimlerde aldığı başarılı sonuçla birlikte, '7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor' olarak belirlendi. Festivale Kürt, Süryani ve Arap kökenli yüzlerce kişi katıldı. Festivale katılmak isteyenler Bagok Dağı'na çıkan yolda panzerlerle önlem alan askerlerin kontrolünden sonra gidebildi.

"BARIŞI SİZ TAŞIYORSUNUZ"

Grupların şarkılar söylediği festivalde Mitanni Kültür Merkezi Kadın halay ekibi, tiyatro grupları gösteriler düzenledi. Fransa-Kürdistan Dayanışma Derneği'nin Fransız üyeleri festivale katıldı. Dernek Başkanı Sylvie Jan, "Bütün dünyada barış isteyen halklar için gurur kaynağımızsınız. Özellikle kadınlar ve gençler IŞİD'e karşı savaştığınız için bizim için gururumuzsunuz. Hepimiz aynı evrensel değerlere sahibiz. Biz de sizinle aynı bu mücadeleyi, aynı yürekle ve istekle yürüteceğiz. Kobani'de kazandınız, Türkiye'de kazandınız. Bütün Rojava'da kazandınız. Şu anda bütün dünyada barışı siz taşıyorsunuz." dedi.

HAVAİ FİŞEKLER BAGOK'U AYDINLATTI

Festivalde, sahneye Mazıdağı Kültür ve Sanat Merkezi'ne bağlı Koma İzala grubunun çıkmasının ardından havai fişek gösterileri yapıldı. Alanın dört bir yanından aynı anda atılan hava fişeklerle Bagok Dağı'nın adeta aydınlattı.

Festivalinin yapıldığı alanın üst kısmında bulunan ve üst düzey PKK'lıların mezarlarının bulunduğu mezarlıkta çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir grup meşalelerle yürüyüş düzenleyerek festival alanına yürüdü. Yürüyüş sırasında PKK flamaları taşındı.

"KÜRT ÖZGÜRLÜK HAREKETİ SAYESİNDE..."

Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, yaptığı konuşmada Bagok Dağı'nın Kürt özgürlük mücadelesinde çok büyük bir yeri olduğunu anlattı. HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise birkaç yıl öncesine kadar bu alanlara gelip, herhangi bir kültürel aktivite yapmanın mümkün olmadığını, ancak Kürt özgürlük hareketinin verdiği mücadelenin sonucunda bu dağların yollarının halklara açıldığını ifade etti.

Aslan, "Kürt özgürlük hareketi sayesinde ve Sayın Abdullah Öcalan'ın HDP projesi sayesinde Türkiye şehirleri de özgürleşmiştir. Burada halkların buluşması önderliğimize ve hareketimize borçluyuz." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Belediyesi Mezopotamya Bagok Dağı Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (397)

berkant:

Allah onlari islah eylesin devletimizi ulkemizi onlarin eline birakmasin bu HDP yi tutanlar gozlerini acip bir baksinlar rabbim recep Tayyip erdogani basimizdan eksik eylemesin

392
12
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Aksarayda yapsalardi

7
368
yanıtYanıtla
ayrilin bizdenmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Istemiyoruz Kürtler Biraz serefi olan onaylar

190
8
yanıtYanıtla
BurhanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mhp nin politikalarıyla bu hale geldiniz kahrolsun ırkçılık

67
99
yanıtYanıtla
furkan:

Mete Han Çin ordusu ile karşı karşıya gelmiştir. Etrafı gözetmek için veziriyle bir tepeye çıkar ve bakarki Türk ordusu Çin ordusu karşısında bir avuç karınca gibi duruyor, veziri Mete''nin geri çekiliceğini düşünerek Mete''ye sorar:Ne düşünüyorsunuz efendimMete Han vezirine dönerek Bu kadar Çin''liyi ben nereye gömeceğim diye cevap verir :) bizde bukadar teröristi gömecek yer ayarlayalım :)

153
8
yanıtYanıtla
Yaşasın Barış:

Hemen her çaga göre renk degistiren sömürü düzenine usak olmus kürtlerle Barış gelmez. Barış bedel ödemiş insanların bi araya gelmesiyle olur. Yaşasın halkların kardesligi

110
7
yanıtYanıtla
MEZOPOTAMYALImobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

El insaf her yil kutlanan festival bu....

90
4
yanıtYanıtla
orda plan yapacaklarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Dag fareleri PKK ike bulusup türk meclisinde onlarin kardes partisi akp ile beraber olup kürt acilimini devam ettirecekler

82
11
yanıtYanıtla
ADAM HAKLI:

keyfimizin kahyasimisiniz lan !!!!!! kendi dogamizda piknik yapmak eglenmek sizi niye bukadar rahatsiz ediyor. Kafalarinizda ne tasiyorsunuz siz? lafim ustune alinan herkese armagan olsun

80
7
yanıtYanıtla
MALATYA SERDARI:

BU DAĞLARDA ŞİMDİ KUTLAMA YAPIYORLARSA HÜKÜMETİN ESERİDİR. O FRANSIZ AJANININ NE İŞİ VAR ORADA. SÖZDE DERNEK BAŞKANIYMIŞ. KAHROLSUN FRANSA KAHROLSUN HDP VE ONA OY VERENLER. KAHROLSUN PKK VE YANDAŞLARI YAŞASIN TÜRKİYE.

70
15
yanıtYanıtla
Tüm 397 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title