Haberler

Hdp"Li Vekilden 'Seçilmiş Güç' Çağrısı

HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, sorunların silahlı güçler tarafından değil, seçilmiş güçler tarafından çözülmesini istediklerini bildirdi.

HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, sorunların silahlı güçler tarafından değil, seçilmiş güçler tarafından çözülmesini istediklerini bildirdi.

Savaşarak sorunların çözülmesinin mümkün olmadığını belirten HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, çoğulcu demokrasi, kalıcı barış ve çözümde ısrarcı olduklarını söyledi. Demirci, "Dünyada bunun örnekleri çok. Savaşarak, ölerek, öldürerek bir yere varamayız. İstiyoruz ki, kimse ölmesin. Ocaklara ateş düşmesin. Savaşa mahkum değiliz. Savaştan çok daha güzel, çok daha insani bir seçeneğimiz var: Barış. Bunun için silahlar bir an önce susmalı. Sorunlar silahlı güçler tarafından değil seçilmiş güçler tarafından çözülmeli. Siyaset bunun için vardır. Silah değil siyaset diyeceğiz. Savaş değil barış diyeceğiz" dedi.

"SONUNA KADAR BARIŞ"

Türkiye'nin geleceğinin, ortak yaşamdan geçtiğini kaydeden Demirci, "7 Haziran'dan sonra başlayan çatışmalı süreçte onlarca canımızı kaybettik. Bunlar hiç yaşanmayabilirdi. Derhal silahların iki taraflı susturulması, akan kanın durdurulması ve yeniden müzakere masasına dönülmesini istiyoruz. 'Sonuna kadar savaş' diyenlere karşı biz de, 'Sonuna kadar barış' demeye devam edeceğiz. Elbette farklılıklarımız olabilir. Farklı ırk, dil, din ve inançlar bir zenginliktir. Farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek ortak yaşama destek vermeliyiz. Her koşulda barış çağrısında bulunmaya, silahsız çözüm ve demokratik siyaseti savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"TÜM DÜNYA İÇİN BARIŞ"

Sadece Türkiye için değil başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada barış istediklerini kaydeden Osman Demirci, "Ne yazık ki, bugün başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanında savaşlar devam ediyor. Komşumuzda ya da uzak bir ülkede savaş varken, insanlar boş yere ölürken bizim kendi ülkemizde mutlu olmamız düşünülemez. Bu nedenle barışı sadece Türkiye için değil tüm dünya için istiyoruz. Tüm dünya halklarının kendi siyasi geleceklerini özgürce belirlemeleri ve halkların kendi kendilerini yönetecekleri demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir yönetim anlayışını geliştirmelerini savunuyoruz" şeklinde konuştu.

Demirci, "Komşusu ile kavgalı birisinin evinde mutlu huzurlu yaşaması mümkün değildir. Bu nedenle tüm komşularımızla yeniden iyi ilişkiler kurmalı, komşularımızda da barış ve huzurun tesis edilmesine katkı sağlamalıyız. Suriye'deki iç savaşı sona erdirecek politikalara destek olmalı, halkların kardeşliğine ve eşitliğine dayalı demokratik bir çözümün ortaya çıkarılması için mücadele etmeliyiz. İsrail hükümetlerinin katliamcı, işgalci politikalarına herkes karşı duymalı, tepki vermeliyiz. Mazlum Filistin halkına karşı uygulanan zulüm bir an önce sona ermeli, Filistinliler'in bağımsız bir devlet kurmasına destek olmalıyız" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Osman Demirci Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title