Haberler

Hdp'li Oluç: Erdoğan Kendini Padişah Zannediyor

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "HDP'nin baraj altında kalması bir risk oluşturmaz" sözlerine, "Nasıl olur da bir siyasi partinin geleceği hakkında konuşma yaparsın?

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "HDP'nin baraj altında kalması bir risk oluşturmaz" sözlerine, "Nasıl olur da bir siyasi partinin geleceği hakkında konuşma yaparsın? Ama o yapar. Çünkü o, kendisini cumhurbaşkanı değil, bu ülkenin padişahı zannediyor" yanıtını verdi.

Antalya'da partisinin milletvekili aday tanıtım töreninde konuşan Saruhan Oluç, Türkiye'nin mecbur olmadığı bir seçimi 1 Kasım'da yaşayacağını söyledi. 1 Kasım seçimlerini, "Tek başına iktidarını sürdürmek isteyen, tek başına 78 milyonu yönetmek isteyen bir kişinin ve siyasi anlayışın mecbur olduğu bir seçim" sözleriyle değerlendiren Oluç, "Halbuki 7 Haziran sonuçlarında seçmen uzlaşma aradı. Farklı siyasi anlayışlar arasında demokratik bir ortaklıkla ülkenin yönetilmesi doğrultusunda iradesi oluştu. Ama bu iradeyi başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP kurmayları kabullenmedi ve bir kez daha seçime giderek, yeni bir sonuç yaratacaklarını umdular. Şimdi 1 Kasım'da bu seçimi yapıyoruz" diye konuştu.

'DAHA GÜÇLÜ HDP' İDDASI

Partisinin 1 Kasım sonrası daha güçlü bir grupla Meclis'te yer alacağını savunan Oluç, hem seçim dönemi hem de sonrasında parti örgütlerine yönelik saldırılara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu, Türkiye'deki demokratik siyasetin önünü kesmek isteyen bir anlayıştır. Türkiye'deki demokratik politik kültürün gelişmesini engellemek isteyen bir anlayıştır. Bütün bu saldırıların azmettiricisi, HDP hakkında hakaretamiz, rencide edici, yalan dolan konuşan siyasi iktidar temsilcileridir. Azmettiricisi onlardır, uygulayıcısı onların emirleri doğrultusunda hareket edenlerdir. Yoksa ortada bir yurttaş öfkesi yoktur. Elbette ki ülkemizin her köşesine giden her cenaze bizi derinden yaralıyor. Kim olursa olsun bu yolda yaşamını yitiren her kişi bizim acımızı büyütüyor. Herkesin acısını paylaşarak bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Ama siyasi iktidar huzursuzluğu, çatışmayı ve savaş ortamını büyüterek iktidarını ve egemenliğini sürdüreceğini zannediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan '400 vekil verilseydi bunlar olmazdı' diyen kişidir. Tek başına o değil, AKP kurmayları, Başbakan yardımcıları, AKP yöneticileri '400 vekil olsaydı bunlar olmazdı' dediler. Milletini gözünün içine baka baka. Bu zihniyeti durdurmak zorundayız."

'CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI'

AK Parti'nin yine HDP'yi yüzde 10 seçim barajı altında tutacak bir siyasi söylem ve pratik üzerinde bir seçim dönemi geçireceğini belirten Oluç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'HDP'nin baraj altında kalması bir risk oluşturmaz' sözlerini hatırlattı. Oluç, "Sen cumhurbaşkanısın, bir partinin baraj altında kalıp kalmamasının Türkiye açısından bir risk oluşturup oluşturmayacağına sen nasıl karar veriyorsun. Sen cumhurbaşkanısın, tarafsızlığını koru. Nasıl olur da bir siyasi partinin geleceği hakkında konuşma yaparsın? Ama o yapar. Çünkü o, kendisini cumhurbaşkanı değil, bu ülkenin padişahı zannediyor" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Recep Tayyip Erdoğan Saruhan Oluç Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title