Haberler

Hdp'li Milletvekiline Tebrik Kuyruğu

Hdp'nin yüzde 87.3 oy aldığı Hakkari'de HDP'den milletvekili seçilen Nihat Akdoğan, seçim bürosu önündeki açık alanda toplanan yüzlerce kişinin tek tek tebriklerini kabul etti.

Hdp'nin yüzde 87.3 oy aldığı Hakkari'de HDP'den milletvekili seçilen Nihat Akdoğan, seçim bürosu önündeki açık alanda toplanan yüzlerce kişinin tek tek tebriklerini kabul etti. Türkiye genelinde yüzde 13.1 oy alarak barajı aşan HDP, Hakkari'den de tulum çıkardı. HDP, yüzde 87.3 oranında oy aldığı Hakkari'den TBMM'ye Selma Irmak, Abdulah Zeydan ve Nihat Akdağon'ı göndermeyi başardı. Dün gün boyu kutlamaların olduğu kentte, bugün de Belediye önündeki HDP' seçim bürosu önündeki açık alanda HDP Hakkari Miletvekili Nihat Akdoğan, gelenlerin tekbiklerini kabul etti. Hakkari'de Eğitim ve Uygulama Merkezi'ne giden bir grup engelli çocuk da HDP'li Akdoğan'ı tebrik etmeye gelenler arasındaydı.

Jirki Aşireti'nin ileri geleni Mehmet Adıyaman da 100 kişilik aşiret üyeleriyle birlikte seçim bürosuna gelerek Nihat Akdoğan'ı tebrik etti. Akdoğan, HDP'nin Türkiye genelinde büyük bir zafere imza attığını söyledi. Hakkari halkına teşekkür ettiklerini belirten Akdoğan, "Halkımız AKP'nin bütün provokasyonlarına rağmen, geleceğinin umudunu içinde taşıyarak, sabrından taviz vermedi, bu seçimlerin bir kader seçimi olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Biz halkımıza şunu söylemişiz. Umutlar büyük, gelecek büyük. Biz Türkiye'de bütün halklarla, inançlarla özgürlük içerisinde yaşamak istiyoruz. Hiç kimsenin kimseyi dışlamadığı, kimsenin kimseye hakaret etmediği yeni bir yaşamdan bahsettik" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Nihat Akdoğan Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title