Haberler

HDP'li Mehmet Ali Aslan Yeminine Arapça Başladı

Güncelleme:

Meclis'teki Kürtçe krizinin ardından HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da yeminine Arapça sözlerle başladı.

HDP'nin Ağrı milletvekili Leyla Zana'nın 'Kürtçe' yemin krizinin ardından Meclis'te bir ilk daha yaşandı. HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan yemine Arapça başladı. Aslan'ın Arapça sözlerinin Türkçe karşılığı "Kardeşlik ve halklar arası selamet için" olduğu öğrenildi. Arapça'nın Mihelmi lehçesini konuşan ve Türkiye'nin ilk Mihalmi kökenli milletvekili olarak TBMM'ye giren HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Türkiye'nin ilk Arapça yazılı soru önergesini ile gündeme gelmişti.

HDP BATMAN MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ASLAN KİMDİR?

1975'te Diyarbakırın Silvan ilçesinde doğdu. İlkokulu 3.sınıfa kadar Silvanda geri kalan ilk , orta ve lise kısmını da Hazro'da okudu. 1998 yılında Anadolu işletme üniversitesini bitirdi. 2002 yılında Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

2002 yılında Derzbine (Acırlı) de sınıf öğretmenliğine başlayarak uzun yıllar Estel ve Midyatta sınıf öğretmenliği yaptı. Son olarak Midyatın ilk lisesi olan Midyat Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptı.

Öğretmenliğinden ziyade araştırmacılığı, aktivistliği ve sivil toplum örgütlüyücü kimliği ile tanınmakta olup yeryüzünün ilk Mıhallemi Derneğinin kurucu başkanıdır (2006). Türkiye ve dünya Mıhallemileri ilk onun kurduğu dernek ve faaliyetleri ile tanındı. Mıhallemi Derneği başkanı olarak bir çok ulusal ve ulaslararası sempozyum, konferans ve panele katıldı.

2007 ocak ayında Türkiyenin ilk Arap platformu olan Anadolu Arap Birliğini kurdu Mart 2010'da Midyat Star Radyoda haftalık olarak her Pazar sunulan ve 6 saat süren dünyanın ilk Mıhallemice ve dünyanın en uzun radyo programı olan "Mıhallemi Show"un hazırlayıcılığı ve sunuculuğunu yapmış ve halen de yapmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mehmet Ali Aslan Türkiye Batman Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (136)

umut:

turkiyede yasayan her halk turklerin sahip oldugu haklara sahip oldugu zaman sorunlar cozulur yasasinhalklarin kardesligi yasasin hdp

18
60
yanıtYanıtla
YANLIZ KURT:

Bunlar yeminleri kabul edilmeyip. . . doğru düzgün yemin etmedikleri sürece milletvekilliklerinin kabul görmemesi gerekiyor. . bunlar ortamı germek için yapılan işler. . .

51
21
yanıtYanıtla
Hasan:

Usul ne ise o. Aksini düşünen Fransa da yaşasın burası TC.

55
17
yanıtYanıtla
xlarc:

herkes ınandıgi sekilde yemin etmelidir .

28
42
yanıtYanıtla
Dadaş:

Sen gelde almanyada türkce yemin et o çok demokratik bildiğiniz ülkede başınıza neler geliyor bir görün

yanıt3
yanıt4
Büyük Türkiye:

Ne olursan ol yene de büyük TÜRK mileti önünde and içiyorsunuz

52
18
yanıtYanıtla
sedatMobil-ANDROID:

akp le ne alakasi var. beyinsiz.

58
10
yanıtYanıtla
arabça falan istemiyorum meclisimde:

Burası T. C. ''nin meclisi, arabistanın değil.

31
36
yanıtYanıtla
aynen:

devam bunlar türk halkının sabrını sınıyorlar. akpye oy verenlerde artık ses versinler. kepazelik

yanıt4
yanıt18
dogrucu:

akp ye oy verirken düşüneceksin bunları yakın zamanda bölünme başladıgında nasıl bir belaya bizleride beraber düşürdügünüzü görürsünüz

yanıt16
yanıt10
Tüm 136 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title