Haberler

HDP'li Encü Polisle Tartıştı: Bana Vekilim Diyeceksin

Güncelleme:

Şırnak'ta polise ateş açıldığı tahmin edilen apartmandaki bir dairede arama yapmak isteyen polislere HDP'li Ferhat Encü tepki gösterdi: Vekil bey diyeceksin, vekilim diyeceksin.

Şırnak'ta güvenlik güçlerine ateş açıldığı tahmin edilen apartmandaki bir dairede arama yapmak isteyen polislere HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tepki gösterdi. Savcılıktan aldıkları arama iznini gösteren polislerle tartışan Encü'nün, "Bu ülkede çocuk da bebek de insan da öldürmek sizin için kanunidir, başka bir şey değildir" sözlerine polisler, "Bebeklere biz değil terör örgütü sıkıyor" karşılığını verdi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ AÇILDI

Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın Silopi ilçesindeki bölücü terör örgütü üyelerine yönelik operasyonu sürüyor. TSK ve polis unsurlarının birlikte yürüttüğü operasyon sırasında Nuh Mahallesi'ndeki bir bölgeden dün güvenlik güçlerine ateş açıldı.

POLİS DAİREDE ARAMA YAPMAK İSTEDİ

Bunun üzerine güvenlik güçleri, söz konusu bölgedeki bir binada, çok sayıda vatandaşın bulunduğu bir dairede arama yapmak için savcılıktan izin aldı. Güvenlik güçleri, gerekli izinlerin alınmasının ardından Salih Acar'a ait olduğu belirtilen evde arama yapmak için binaya girdi.


"AVUKAT GELMEDEN İZİN VERMEM"

Söz konusu evin kapısını açan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, güvenlik güçlerine tepki gösterdi. Arama emrini okuyan polis memurlarının kimliğini görmek isteyen Encü, polislerin kimliklerini göstermelerinin ardından savcı ve avukat gelmeden evde arama yapılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

"BANA VEKİLİM DİYECEKSİNİZ"

Polislerin ev sahibiyle görüşmek istemeleri üzerine tepkisini sürdüren HDP'li milletvekili, polislerin güvenlik gerekçesiyle taktıkları maskelerini çıkarmalarını istedi. Polislerin Acar'a ait eve girmek istediklerini, Encü ile bir sorun yaşamak istemediklerini belirtmeleri üzerine HDP Şırnak Milletvekili Encü ile güvenlik güçleri arasındaki tartışma bir süre daha devam etti.

"Beyefendi" diye hitap eden polislerden kendisine "Vekil bey, vekilim" demelerini isteyen Encü, daha sonra güvenlik güçlerinin eve girmelerine izin verdi.

POLİS ÇEKİME TEPKİ GÖSTERDİ

Arama emrini ev sahibine okumalarının ardından işlemlerine başlayan güvenlik güçleri, evdekilerden Encü'nün koruması olduğunu belirten bir kişinin kendilerinin görüntülerini cep telefonundan kaydettiğini fark etti. Bunun yasal olmadığını belirterek söz konusu kişiden kamerayı kapatmasını isteyen polislere tepki gösteren Encü, telefonu alarak çekime bir süre kendisi devam etti.

POLİSTEN ENCÜYE CEVAP: BEBEKLERE BİZ DEĞİL ÖRGÜT SIKIYOR

Tutanak tutulması sırasında da güvenlik güçleriyle tartışan Encü'nün "Bu ülkede çocuk da bebek de insan da öldürmek sizin için kanunidir, başka bir şey değildir" sözlerine polisler, "Bebeklere biz değil terör örgütü sıkıyor" diyerek tepki gösterdi.

Güvenlik güçlerinin aramasında evde bir boş kovan, bıçak ve muşta bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ferhat Encü Şırnak Silopi Bebek Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (101)

Mehmed:

KPSS''yi kazanamayıp üç kuruş para için özel harekatçı olanlar. . Cehennemde aylık ödemiyorlar haberiniz olsun. . Bir halka çoluk çocuk demeden saldırmanın cezasını çekeceksiniz

3
193
yanıtYanıtla
polis:

Bre gerizekalı polisliğe girmek kpssyi kazanmaktan daha zordur mulakatlı eğitimi içindeki sınavı cahillik burda iflas eder seni görse imana gelir gezi kafalı

yanıt7
yanıt0
asil türk:

Cahilliğin doruğundasin dostum.azcik beyin calişsa bunlarin hiçbiri yasanmaz da yok çalismiyor işte.

yanıt2
yanıt0
KOYU KÜRT:

SANA VEKİL DEGİL YARATIK DİYORUM BİZ KÜRTLERE HENDEK KAZARAK YAŞANTIMIZI ZİNDAN ETTİNİZ ALLAH BELANIZI VERSİN.

64
4
yanıtYanıtla
yaren:

koyu turk sende doneksin bosa bela okuma bende sana koyu kurt deyil yalaka donek diyorum

yanıt2
yanıt35
gercek:

kuyu yalanci

yanıt1
yanıt24
murat:

orada sıkacaksın bunun kafasına

66
1
yanıtYanıtla
Özgürrrrrrrrrr:

Bundan olsa olsa terörist olurrrr

50
5
yanıtYanıtla
ali:

senı vekıl yapanın meclıse alananın taa aaaaa

46
6
yanıtYanıtla
ferit:

sen ermenilerin vekilisin TÜRK polisinin degil

49
2
yanıtYanıtla
Tüm 101 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title