Haberler

Hdp'li Beştaş AKP MHP'nin Gizli Anlaşması Kazanırsa Tüm Türkiye Kaybedecek

Dha ANKARA- HDP'li Beştaş: AKP MHP'nin gizli anlaşması kazanırsa tüm Türkiye kaybedecekHDP'li Meral Danış Beştaş, AK Parti ve MHP'nin uzlaştığı anayasa değişikliğine ilişkin 'AKP MHP'nin gizli anlaşması kazanırsa tüm Türkiye kaybedecek.

Dha ANKARA- HDP'li Beştaş: AKP MHP'nin gizli anlaşması kazanırsa tüm Türkiye kaybedecek

HDP'li Meral Danış Beştaş, AK Parti ve MHP'nin uzlaştığı anayasa değişikliğine ilişkin 'AKP MHP'nin gizli anlaşması kazanırsa tüm Türkiye kaybedecek. Bu gizli anlaşmanın kazanmasına izin vermemek, hepimizi Türkiye'de 79 milyon yurttaşımıza çağrımızdır. Onay vermemek hepimizi geleceğini aydınlık günlerinin garantisidir" dedi.

'BOŞ KAĞIDA İMZA ATMAK 'İRADEMİ TESLİM EDİYORUM' DEMEKTİR"

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında AK Parti ve MHP'nin uzlaştığı 'yeni anayasa' değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Beştaş, 'yeni anayasa' taslağının içeriğinden kimsenin haberdar olmadığını kaydetti. AK Partili milletvekillerinin anayasa değişikliğinin içeriğini bilmeden boş kağıda imza attıklarını bunu da sosyal medyada paylaştıklarını belirten Beştaş şöyle konuştu: 'Anayasa değişikliğine ilişkin henüz hiçbirimiz o maddelerde ne olduğunu bilmiyoruz. Çünkü resmi bir açıklama yapılmadı. Henüz gizli açıklamalarını pazarlıklarının sonucu kamuoyuna ilan etme aşamasına gelmediklerini görüyoruz. Ama içeriği açıklanmayan o anlaşma imzalanıyor bir garabet. Bu Türkiye tarihlerinde bir ilke bir hukuk katiline daha tanıklık ediyoruz. AKP'li vekiller sosyal medyada büyük bir övünçle boş kağıda imza atıyor. İçerik yok o kağıtta neyi imzalıyorlar kendileri bilmiyor, bizde bilmiyoruz. Hukukta boş kağıda imza atmak diye bir kavram vardır bu ne yazılırsa yazılsın ben kabul ediyorum irademi teslim ediyorum anlamına geliyor. Şu anda halkın iradesini teslim eden oylarıyla seçilen anayasa değişiklik teklifini de içeriğini bilmeden övüne övüne bunu ilan ediyorlar. Anayasa 175 çok açıktır. Değişikliklerin parlamentoda gizli oy açık sayımla kabul edileceği oy nisabı 330- 367, referanduma gitme koşulları açıkça belirtilmiştir. ve bu bir anayasal hükümdür. Emredici hükümdür. Hiç kimse buna aykırı bir davranışta bulunamaz. Baştan anayasa değişiklik teklifinin yok kabul edilmesi gerektiğini gösteren önemli bir bilgi olarak önümüzde duruyor."

"BOŞ KAĞIDA İMZA ATANLAR ANAYASAYI PAÇAVRAYA DÖNÜŞTÜRMÜŞ DURUMDA"

Anayasa değişikliğinin içeriğini bilmeden boş kağıda imza atan milletvekillerinin hukuku çiğnediğini savunan Beştaş konuşmasına şöyle devam etti: "Bu suç müştereken işleniyor. İştirak halinde işleniyor. İki parti birkaç kişi Türkiye'de 79 milyon insan için değişiklik yaptığını söylüyor, ama hiç kimsenin başta bu teklifi onaylayacak olan parlamenterler bile bunun içeriği konusunda bir bilgi sahibi değiller. Anayasa komisyonu üyesi olarak bu teklifle ilgili hiçbir bilgimiz yok. Şu anda anayasasızlık döneminde yaşıyoruz. Bütün mevzuat çöpe atılmış durumda. Başta anayasa olmak üzere bu boş kağıda imza atanlar anayasayı adeta bir paçavraya dönüştürmüştür. Kimsenin hukuku bu şekilde çiğnemesine hakkı yetkisi yoktur. Bu anayasa baştan sakatlanmıştır."

"BAŞKANLIK SİSTEMİ; TÜRKİYE'YE EN BÜYÜK KAYYUM ATANMA HAZIRLIĞIDIR"

Anayasa değişikliği konusunda AK Parti'nin fire verip vermeyeceğinin tartışma konusu olduğuna değinen Beştaş şu ifadeleri kullandı: 'Diğer bir meselede günlerdir AKP fire verecek mi acaba 330 dolacak mı şeklinde bir tartışmaya tanıklık ediyoruz. Bütün milletvekilleri yakın bir markaja alınmış durumda bunların kamuoyuna yansıtılması da peşinen onların iradesi gasp etmek anlamına geliyor. Türkiye şu anda kayyumlarla yönetilmek üzere bir zemin hazırlığı yapılıyor. Şu anda kayyum atanana belediyelerin yerinde kayyumlar var. Şu anda aslında Türkiye'de en büyük ve tek kayyum atanma hazırlığıdır bu başkanlık sistemi. İster Cumhurbaşkanlığı ister başkanlık deyin bir kişinin iradesine teslim edilecek anlamına geliyor. Yedek milletvekilliği de olası bir fireye karşı özellikle AKP'li milletvekilleri yerlerine kayyum getirilmesidir."

"ONAY VERMEMEK HEPİMİZİN AYDINLIK GÜNLERİNİN GARANTİSİDİR"

Beştaş, anayasa değişikliği teklifinin geçmesi durumunda tüm Türkiye'nin kaybedeceğini söyleyerek "Gerçekten bu AKP MHP'nin gizli anlaşması kazanırsa tüm Türkiye kaybedecek. Bu gizli anlaşmanın kazanmasına izin vermemek, hepimizi Türkiye'de 79 milyon yurttaşımıza çağrımızdır. Onay vermemek hepimizin geleceğini aydınlık günlerinin garantisidir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meral Danış Beştaş AK Parti Türkiye Dha Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title