Haberler

HDP'li Belediyelere Özel Önlem

Güncelleme:

Güneydoğu başta olmak üzere ilçe belediyelerine hizmet götürmeyen büyükşehirlerle ilgili özel önlem alınacak. Buna göre, hizmet Ankara tarafından yapılacak, parası belediyenin ödeneğinden kesilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kazakistan'dan dönüş yolunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan, Terörle Mücadele Eylem Planı ile ilgili ilk tepkilerin olumlu olduğunu belirterek, "Bu bir sürecin sonucu. Çayın demlenmesi gibi" dedi. Başbakan, Güneydoğu başta olmak üzere ilçe belediyelerine hizmet götürmeyen büyükşehirlerle ilgili özel önlem alınacağını açıkladı. Buna göre, hizmet Ankara tarafından yapılacak, parası belediyenin ödeneğinden kesilecek.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

ÇÖZÜM SÜRECİNDE İKİ BÜYÜK ZAAF

"Çözüm Süreci'nin iki büyük zaafı oldu. Birisi, bürokrasinin ve devletin algısıyla ilgili. Başbakan olduktan sonra söyledim. Daha önce Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Bizim bürokrasi çözüm süreci ile kamu düzeni arasındaki tamamlayıcılık ilişkisini göremedi. Valilere, "çözüm süreci, kamu düzeninin alternatifi değil. Eğer bir yerden bir yere silah aktarıldığını görüyorsanız, müdahale edin" dedik. Çözüm süreci zaafa uğrar diye ortaya çıkan algı sebebiyle kamu düzeni yavaş yavaş tırtıklandı tabiri caizse.

İkinci algı halk nezdinde idi. Tek muhatabın HDP-PKK gibi algılanması toplumun diğer kesimlerinin çözüm sürecine şüpheyle bakmasına veya PKK'ya karşı kendisini zayıf hissetmesine yol açtı. "Devlet bizi terk mi ediyor? PKK'ya mı bırakacak?" algısı oluşturuluyor. Birinci algıyı çökerttik. "Önce kamu düzeni, sonra çözüm süreci." Kamu düzeninin olmadığı yerde özgürlükler de yaşanmaz, herhangi bir süreç de olmaz. Şimdi ikinciyi algıyı düzeltiyoruz. Çağırdığım STK'lar içinde "Biz, ilk defa devlet tarafından muhatap alındık" diyenler oldu. Valilere de söyledim. Her biriniz, her hafta düzenli olarak STK'larla toplanacaksınız. Bir kısmı şu, bir kısmı bu siyasi görüşe yakın olabilir. Ama öyle bir tablo göreceğim ki buluşmak istediğimde bütün şehri algılayacağım. Şu anda arkadaşların çoğu çok iyi yönetiyor, risk alıyorlar. Valilere de söyledim. Bir lider kamu yönetici tereddüt ettiği anda kaybeder. Tereddüt etmeyeceksiniz. Valiler İstişare Meclislerini yapacaklar. Nasıl başarılı yaptıklarını gittiğimde göreceğim. İki hafta sonra Van'dayım. Van Valisi'nin performansını topladığı Meclis'te ben göreceğim. Her hafta (bir ile) gideceğim. Tabiri caizse tam saha pres uygulayacağım. Valilere dönük demiyorum... PKK'ya dönük de tam saha pres, kamu yönetiminde de tam saha pres..."

BELEDİYELERE ÖNLEM

"Büyükşehir uygulamalarının istismarı ile ilgili şikâyetler oldu. Büyükşehir belediye başkanı bir partiden özellikle muhalefetten ise oradaki ilçe belediyelerini neredeyse yok sayıyor. Mesela Mardin'de. Yeşilli ilçesi merkeze 8 km. Yeşilli'nin suyunu Mardin Büyükşehir Belediyesi vermek zorunda. Mardin Belediyesi'nin kaynağının yüzde 96.7'si merkezden gidiyor. Yani kendi kaynak üretip kullanmıyor. Bunun sadece yüzde 7'sini yatırıma ayırıyor. Gidiyorum Yeşilli'ye. Belediye Başkanı AK Parti'den diye su yok. Midyat'a gittik, yollar perişan. Soruyorum belediye başkanına. "Efendim büyükşehrin yapması gerekiyor, yapmıyor." Bir ilçe belediyesi "Büyükşehir belediyesi şu şu görevlerini yapmıyor" diye bildirdiğinde... Bu memleketin evladı değil mi? Suçları, HDP dışında bir partiye oy vermiş olmak mı? O zaman biz ne yapıyoruz? Merkezden büyükşehir belediyesine ayrılan kaynaktan alıp yatırımı biz yapıyoruz."

TERÖRE DESTEK VERENLERE NEŞTER:

"Mardin'de belediye kaynaklarının yüzde 65'i personele gidiyor. O zaman sormaz mıyız biz? Bir belediyenin ne kadar personel ihtiyacı olur ki kaynaklarının yüzde 65'i personele gider? Niye personel? Örgütün elemanları. Yoksa personel o kadar ihtiyaç değil. Önce bunlara bakacağız. Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın uygulaması dâhil. Partide Mehmet Özhaseki koordinasyonunda bir heyet çalışıyor. Soyut şekilde AB Yerel Yönetimler Şartı'nı getirmek değil konu. Bunun nasıl uygulanacağına bakmak... Bütün bunları ilçelere kadar gidecek bir paylaşımı da düşünerek yapmanın icap ettiğini düşünüyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Yeşilli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (17)

koroglu:

hdpli belediyeler milletin parasiyla silah alip pkk ya veriyor

26
1
yanıtYanıtla
anzavurMobil-ANDROID:

nankör bunlar hem maaş alacak hem hem devleti kabu etmeyecek hem polis asker kurşun sikacak. hainler nankör ler kabul etmediginiz devlet tin hic bir seyineden faydalan ma

17
2
yanıtYanıtla
KemalMobil-IOS:

Hdpli belediyeye devlet el koyması lazım pkk kaynıyor belediyeler

16
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ÖZELLİKLE DİYARBAKIR BELEDİYESİ VE HDP BELEDİYELERİNİN BİNALARI ARANMALI BODROM KATLARI MÜHİMAT DEPOSU OLABİLİR.

16
1
yanıtYanıtla
tokatli:

cok guzel ve yerinde bir uygulama olacak, hayirli ugurlu olsun.

16
0
yanıtYanıtla
hain selo:

bunu yapmak için geç bile kaldık. bu ülkenin ekmeğini yiyen kuduruyor. iyisi mi işi pkk lıların insiyatifine bırakmayın

13
3
yanıtYanıtla
dobra:

SONUNDA AKILLICA BİR KARAR.

15
1
yanıtYanıtla
LİCELİ:

ZATEN HİZMET YAPMIYORLAR

14
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

belediye halkın hizmetine sunulmuş bir resmi kurumdur zerduşluk yeri değil hendek kazma yeri değil etek fistan giyme yeri değil ey zerduş belediye ey zerduş belediye senin görevin temizlik senin görevin hizmet bunları yapamıyorsan lağam suyunda banyo yap lağam çukurunda banyo yap halkına hizmet yap zerduş değil yoldaş ol zerduş değil hendek değil hizmet halka hizmet hakka hizmet demektir zerduşluk defterini unutun kapatın zerduş değil yoldaş ol

13
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bu zerduşların belediyesine hep zerduşlar var hani yazın olunca sivri sineklere böçeklere belediye ekipleri böçek ilaçı atıyor bu sefer yaz gelmeden bu zerduş olan böçeklere kimysal atılsın biraz bu zerduşlarda kimysal kokusunda nasipini alsınlar haydi kampanya zerduş olan belediye böçeklerine kimysal koklsınlar bakalım kokusu hoşmu na hoşmu fış fış fış zerduşlara kimysal hamam böçeği fış fış fış

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title