Haberler

HDP, Kızıltepe ve Diyarbakır Saldırılarını Kınadı

Güncelleme:

HDP yayınladığı kınama metninde "yurttaşlarımız hayatını kaybetti" diyerek "yerleşim alanlarının içinde saldırmayı ilkesel olarak yanlış buluyoruz" dedi.

HDP, Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur'da gerçekleşen bombalı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada saldırıları kınadı.

"İLKESEL OLARAK..."

Açıklamada, "Hangi şehirde olursa olsun, yurttaşlarımızın yaşadıkları ve çalıştıkları yerleşim alanlarının içindeki bu tür saldırıları ilkesel olarak yanlış bulduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz ve bu saldırıları kınıyoruz" denildi.

HDP MYK'sının yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Patlamaların, şiddetin, bombaların günlük yaşantımızın kanıksanan bir parçası olmasını kabullenmiyoruz. Bir an önce akan kanın durması, şiddetin sona ermesi ve sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek çözme konusunda adımlar atılması çağrımızı yineliyoruz.

Yaşadığımız bunca acıya rağmen hala barış ve çözüm olmadan demokrasinin, demokrasi olmadan da barışın mümkün olamayacağını görmeyenlere bir kez daha bu gerçeği hatırlatıyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Kızıltepe Mardin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title