Haberler

Hdp İstanbul Milletvekili Üstün Açıklaması

HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, derelerin HES projeleri için yaşamdan kopartılıp şirketler tarafından kontrol altına alındığını ileri sürdü.

HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, derelerin HES projeleri için yaşamdan kopartılıp şirketler tarafından kontrol altına alındığını ileri sürdü.

Üstün, Meclis'te Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve Bursa Milletvekili Asiye Kolçak ile basın toplantısı düzenledi.

Suyun ticarileştirilmesinin hızla devam ettiğini ifade eden Üstün, HES projeleriyle derelerin 49 yıllığına şirketler tarafından kullanıldığını belirtti. Üstün, "Dereler, HES projeleri için yaşamdan kopartılıp, şirketler tarafından kontrol altına alınıyor" görüşünü savundu.

Tunceli'de Pembelik Barajı ve aynı havzadaki diğer barajlarla ilgili acele kamulaştırma kararının Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildiğini anlatan Üstün, karara karşı bir üst mahkemeye başvurulduğunu söyledi.

Üstlenici firmanın Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kuruluna gönderdiği beyanda bölgenin terör bölgesi olduğunu, Jandarma Genel Komutanlığında bu projelerin önemine ilişkin gizli yazı bulunduğunu belirttiğini anlatan Üstün, şirketin haddini aştığını savundu.

Üstün, acele kamulaştırmanın iptaline ilişkin kararın bozulmasının istendiğini ifade ederek, "Acele kamulaştırma savaş ya da seferberlik, doğal afet gibi olağanüstü durumda uygulanabilecek bir şey. Burada devletle kapitalist sistemin nasıl iç içe olduğunu görüyorsunuz. Mücadelemizi her alanda yükselttiğimiz gibi parlamentoda da yükselteceğiz" diye konuştu.

HDP Bursa Milletvekili Kolçak da bölgenin "kamulaştırma" adı altında insansızlaştırıldığını savunarak, "Suç işleniyor. Proje ruhsatsız ve hukuk çiğnenerek yapılan projedir. Siyasi barajları aştık, sıra bu barajları yıkmaya geldi" dedi.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü de HES'lere karşı her yerde duyarlılık olduğunu, ancak Tunceli'deki duyarlılığın, HES'lerin toplumun değer yargılarını da yok ettiği için daha fazla olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Beyza Üstün Tunceli HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title