Haberler

Hdp İstanbul Milletvekili Tuncel

Etkinlikten detaylar- HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in konuşması HDP İstanbul Milletvekili Tuncel: - "Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor" HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Etkinlikten detaylar- HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in konuşması HDP İstanbul Milletvekili Tuncel: - " Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor" HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, " Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor" dedi.Tuncel, partisinin İl Başkanlığı tarafından Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki amfitiyatroda düzenlediği toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, HDP olarak uzun süredir 7 Haziran'daki seçimlere hazırlandıklarını belirterek, seçim takvimi başlamadan önce Halkların Demokratik Kongresi'nin kurulduğu günden bu yana 81 ilde örgütsel çalışmalarını yaptığını kaydetti.Seçimlere çok az kaldığını anımsatan Tuncel, şöyle konuştu: "Partimizin ortaya çıkarttığı yeni yaşam şiarı aslında çok geniş kesimlerden Arap, Ermeni, Azeri, Alevi, Sünni tüm halklardan çok kabul görmüş durumda. Bunun sokaktaki yansımalarını görüyoruz. Umarım bunlar sandığa yansıyacak. 12 Eylül ürünü olan yüzde 10 barajı yıkmak HDP'nin görevidir. Bu seçim sadece siyasi parti açısından değil, Türkiye siyasetinde ki baraj demokrasisini yıkmak, Türkiye üzerinden engel olan barajı yıkmak açısından çok önemli bir kazanım olacak. Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor. Bu noktada halkımızın göstereceği HDP'ye desteği, barajın aşılması ve Türkiye'deki siyasetin önünün açılması açısından çok önemlidir."- Çözüm süreciTuncel, bir gazetecinin "Çözüm süreci ile ilgili gelinen son noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu, şöyle yanıtladı: "Çözüm süreci tüm Türkiye'ye ilgilendiren bir konu. Kürt sorunu çözümü yıllardır herkesin umutlar beslediği bir dönem. Bu başlatılan diyalog ve müzakere süreci 2012'den itibaren gelişen süreçte de Türkiye'nin yüzde 80'inin artık bu sürecin kalıcı barış konusunda ortak bir fikre vardığı AK Parti'nin bu süreç içerisinde çözüm sürecini zora sokacak özellikle seçim sürecinin önünde durduran, politikalarda büyük bir tepki aldı. Aslında Cumhurbaşkan'ı anayasal suç işleyerek, müdahale ettiği özellikle bir siyasi partinin başkanı gibi görüştüğü, konuştuğu bir dönemdeki Kürt sorunu yoktur sözü, geniş kesimlerden sadece Kürtlerden değil, Türkiye'deki geniş bir kesimden tepkiyle karşılandı. Bunun altında yatan şey de artık, insanlar savaş olsun, çatışma olsun istemiyor. Barış istiyor, halkların kardeşliğini istiyor. HDP bunun teminatıdır."Tuncel, daha sonra etkinliğe katılanlara hitap etti.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Anadolu Üniversitesi Kenan Evren Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title