Haberler

HDP Heyetinin Kandil Ziyareti İptal

Güncelleme:

HDP Grup Başkanvekili Buldan, Kandil ziyaretinin iptal edildiğini, Öcalan'ın müzakere taslağını hükümetle değerlendirdikten sonra Kandil'e gitmeyi planladıklarını söyledi.

HDP İmralı heyetinin bir süredir beklenen Kandil ziyareti iptal edilirken, heyete Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi Ceylan Bağrıyanık da dahil edildi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan 'ın müzakere taslağını hükümetle değerlendirdikten sonra Kandil'e gitmeyi planladıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile hafta başında görüşme yapmayı beklediklerini söyleyen HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hükümetle görüşmeden Kandil ile bir araya gelmeyi uygun bulmadıklarını belirtti.

"GÖRÜŞME TARİHİ HÜKÜMETE BAĞLI"

Buldan, "Bizim müzakere taslağına hükümetin nasıl yaklaştığını bilmemiz lazım. Kandil ile görüşme tarihimiz hükümete bağlı" dedi. Öcalan'ın sunduğu müzakere taslağına ilişkin hükümetin bir karar vermesi gerektiğini vurgulayan Buldan, "Bizde süreç devam edecek algısı var. Hükümet bir değerlendirme yapıp kararını vermeli" diye konuştu.

'YASALAR ÇIKMALI'

Habertürk gazetesinin haberine göre, hükümetin, öncelikle hasta tutsaklara ilişkin bir düzenleme yapmasını ve çözüm süreci içinde belli yasaların çıkartılmasını isteyen Buldan, "Meclis kapanacak, az bir süre kaldı. Hangi yasalar çıkacak bunu bilmemiz gerekiyor. Mesela 1,5 ay içinde hasta tutsaklara ilişkin bir yasa çıkacağı bilgisi var bizde. Yasalar çıkmadan tek bir adım atılamaz" dedi.

CEYLAN BAĞRIYANIK DA HEYETTE

Bu arada HDP'nin genişletilmiş İmralı heyetine, Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi Ceylan Bağrıyanık'ın da dahil olduğu öğrenildi. Bağrıyanık, İmralı'ya ilk ziyarette heyete eklenecek. Heyette HDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken, Hatip Dicle bulunuyordu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ceylan Bağrıyanık Abdullah Öcalan Pervin Buldan Kandil Dağı Politika Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

liberal:

bende zazayım zazaları savunacagım. . . . . . . . yahu kardeşim zaza ol kim sana ne demiş bak zazaca kitapta basmışlar hicbir mücadele vermeden hazıra kondunuz lazlar gibi beleşe. . . 60 bin kürt öldü sürgün edildi köyleri yakıldı evlerinden ocaklarından cıktılar aclık perişanlık cektiler 17 bin faili mechul var . . yani kürtler cekti ceremeyi laz zaza cerkez sürecek sefayı tek bir zorluk cekmeden. . . nur allah nur :)))

15
6
yanıtYanıtla
ARFİN:

HDP GUCUNU KANDILDEN ALDIKCA KANDILDEN EMIR ALDIKCA KURTLERI TEMSIL EDEMEZ NEZAMANKI DEMOKRATIK OLRAK KENDI KARARLARINI ALABILIRLERSE OZAMAN KURTLERIN TEMSILCISI OLABILIR

7
8
yanıtYanıtla
YALAN SİYASET:

BUNLRIN ÇİZGİ FİLMİNİ YAPIN. . İĞRENÇ ÜÇLÜDEN BIKTIK USANDIKK. . . KAHRAMAN MI BU AŞAĞILIKLAR

6
7
yanıtYanıtla
E ADINI YAZIN:

GİDİP NE YAPACAKLAR AVARE AVARE HAVALI HAVALI GİDİP GELİYOLAR. Bİ ŞEYDE YAPTIKLARI YOK.

6
4
yanıtYanıtla
Milliyetci TürkMobil-IOS:

Kürtler ve Türkler , tarih boyunca hep cancana yasadilar ve düsmanlarini duman ettiler. Ve biri yoksa digeri bir hic. Ikisi her daim omuz omuza olmali ve memleketi dis nifaklardan korumali. Ne mutlu türk ve kürt kardes dir diyebilene. ####5567890####

6
3
yanıtYanıtla
hasan tatMobil-ANDROID:

allahtanda kurtlugu kabullenmiyorsunuz sizi insan sifatina onun icin kimse koymuyorki

3
6
yanıtYanıtla
KürtMobil-IOS:

Biri bizi bu dis güclerden kurtarsin. Ne mutlu türk ve kürt kardes dir diyebilene.

5
3
yanıtYanıtla
Huzur islamdaMobil-ANDROID:

Yaşasın kardeşlik.

5
3
yanıtYanıtla
Adınız Yazınboldy traitor:

REİ SİCUMHUR APOYLA BARIŞ ÇUBUGUNU NE ZAMAN TÜTTÜRECEK?BAŞKAN OLDUKTAN SONRA MI?HAHAHA

2
5
yanıtYanıtla
Adınız Yazınboldy traitor:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınYA APO DENEN RESİS SİNOP CEZAEVİNDE YATIRILSAYDI NE OLURDU. ?İYİŞ Kİ KARŞI ÇIKMISIM

0
3
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title