Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Hakkındaki Dava

Mersin'de yaptığı bir konuşmada "Terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla hakkında dava açılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Mersin'de yaptığı bir konuşmada "Terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla hakkında dava açılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Yüksekdağ, terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada, Yüksekdağ'ın avukatları ile HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Van Milletvekili Lezgin Botan ve MYK üyesi Asiye Kolçak da hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin söz verdiği Yüksekdağ, milletvekili olarak tutuklu yargılanmasının demokrasiye aykırı olduğunu ve bunun bir hak ihlali oluşturduğunu ileri sürdü.

Düşüncelerini söylemeye devam edeceklerini aktaran Yüksekdağ, "Bize cezayı halk verir. Oy vermez ve bu bize verilen en büyük cezadır. Verilecek ceza da budur. Biz söylediklerimizin arkasındayız. Benim yaptığım konuşmada şiddet yoktur. Suçlamalar yersiz. Biz barış ve hak diyoruz. Benim 40 dakikalık konuşmamın belli kesimleri alınarak yargılanma yapılıyor. Mahkemeye katılmayı, yüz yüze görüşmeyi ve beraat kararının verilmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ'ın savunmasının ardından avukatları mahkeme heyetinden ek süre talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Şubat 2017'ye erteledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, 13 Mart 2016 tarihinde HDP Mersin İl örgütünün 1. Olağanüstü Kongresi'nde yapmış olduğu konuşmasında, "Terör örgütü propagandası yaptığı" suçlamasıyla Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Kandıra Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title