Haberler

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan soruşturma başlattı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının HDP Eş genel başkanı Figen Yüksekdağ hakkında "Sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz" sözlerinden dolayı soruşturma başlattığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süre önce Yüksekdağ'ın bu ifadelerini eleştirmiş ve, "'Biz sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz' diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidirler" demişti.

"SIRTIMIZI YPG'YE YASLIYORUZ, BUNU SÖYLEMEKTE SAKINCA GÖRMÜYORUZ"

Başsavcılık, Yüksekdağ'ın 19 Temmuz'da Kobani'deki (Ayn el Arap) temaslarının ardından geldiği Suruç ilçesinde katıldığı programda yaptığı, "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" konuşmasından dolayı soruşturma başlattı.

SORUŞTURMAYA GÖRE 'DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI' TALEP EDİLEBİLECEK

Başsavcılık, "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan başlattığı soruşturmada Yüksekdağ'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar verirse, Anayasanın 83. maddesine istinaden, "Dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunacak. Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhuriyet Başsavcılığı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500

Yorumlar (242)

terk edin güzel yurdumu:

ermeni tohumu. ne anlar türk duygularından. bunu millet vekili yapanın, yapılması için onay veren ysk nın herkim vesile olduysa allah cezasını versin. kansızları bizim paramızla besliyorlar ya hepsine yazıklar olsun. . . .

110
2
yanıtYanıtla
PIRSUS SURUC:

HDP YANLIZ DEGILDIR HALKIN VE HALKLARIN PARTISIDIR. UNUTMAYINKI MILONLARCA HALKIN VEKILIDIR . SENINLEYIZ. HDP

12
30
yanıtYanıtla
MEMLEKET YANİYOR:

ATEŞLE OYNUYORSUNUZ Bİ ADAM UGRINA ÜLKE İÇ SAVAŞA GİDİYOR YAZIK BEEE BİR VATANDAŞ OLARAK CUMHURBAŞKANI İSTİFA ETSİN

13
26
yanıtYanıtla
ZAZA:

ÇOK GEÇ KALINDI BUNLARIN VEKİLLİKLERİ DÜŞÜRÜLÜP CEZA ALMALI

27
11
yanıtYanıtla
xx:

Sırtini teröre yaslamiş demekki dagdaki garilar yetmedi karayilana

34
3
yanıtYanıtla
gebzeli:

bu vekile katır lazım ve diğer bayan hdpli vekillere

27
8
yanıtYanıtla
ADANALI:

İdam cezası gelse keşke bunların yaşamaları haram

33
1
yanıtYanıtla
Ö.farukMobil-IOS:

Seninleyiz HDP ????????

10
24
yanıtYanıtla
necmi:

ne soruşturması gebertin gitsin şerefsizi. .

20
13
yanıtYanıtla
ÖZ:

Biz kürtlerin en büyük düşmanı pkk hdp ve sözcüleri demirtaştır kürt gençlerimi dağlarda süründüren ölüme terkeden demirtaş çok istiyorsan al ananı avradını veletlerini sen çık dağlarda geber bizim gençlerimizden ne istiyorsun çek artık o pis ellerini kürt gençlerinin üstünten cani pkk kalleş hdp hain demirtaş

24
8
yanıtYanıtla
Tüm 242 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title