Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugüne kadar hala müzakereler somut olarak başlatılmış değil. Bugün görüşmemizde isteğimizi, talebimizi ifade ettik. Artık önümüzdeki bir, iki haftalık süreç içerisinde hükümetin müzakereleri somut olarak başlatması gerekir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugüne kadar hala müzakereler somut olarak başlatılmış değil. Bugün görüşmemizde isteğimizi, talebimizi ifade ettik. Artık önümüzdeki bir, iki haftalık süreç içerisinde hükümetin müzakereleri somut olarak başlatması gerekir" dedi.

Mamak İlçe Temsilciliğinde, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerini kabulünde Yüksekdağ, Türkiye'nin geriye sürüklenmesi ve çekilmesine yönelik değil, ileriye yönlendirilmesine yönelik siyaset yapacaklarını söyledi.

Bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bugün yaptığı görüşmeyi hatırlatması ve "Yürütülen bir müzakere yok  muydu" sorusu üzerine Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Bu zamana kadar yürütülen diyaloglar vardı. Müzakereye geçişin hazırlıkları yapılıyordu. Ama bugüne kadar hala müzakereler somut olarak başlatılmış değil. Bugün görüşmemizde isteğimizi, talebimizi ifade ettik. Artık önümüzdeki bir iki haftalık süreç içerisinde hükümetin müzakereleri somut olarak başlatması gerekir. Müzakerelerin gereğini yerine getirmek için de atılması gereken adımları atması ve bu hazırlık aşamasını tamamlaması gerekir. Müzakereler gelinen aşamada resmi ve ciddiyet temelinde başlatılmalıdır. "

Bir gazetecinin "Hükümetten ne gibi bir adım bekliyorsunuz" sorusuna da Yüksekdağ, "kamuoyuna yansıyan taslak metin çerçevelerinin hükümet tarafından kabul edilip görüşmelere başlanması gerektiği" karşılığını verdi.

Taslak metinle ilgili başlıkların sorulması üzerine Yüksekdağ, "Bu önümüzdeki süreçte netleşecek bir şey. Her şey doğal akışında ilerlemek zorunda. Bu taslağın içeriğini açıklaması gereken siyasi iktidardır" dedi.

Yüksekdağ, "HDP'nin yüzde 10 seçim barajını aşamama riski var mı" sorusuna da "Risk almayan siyaset zaten gelişmeyi başaramaz, sıçrama yapamaz. Bizim baraj sorunumuz yok" diye yanıt verdi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Mamak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title