Haberler

Hdp Eş Başkanı Yüksedağ: Yeni Bir Yaşam Vadetmek İstiyoruz

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçimlerde barajı aşmalarının boyunlarının borcu olduğunu söyleyerek, "Çünkü artık savaştığımız yetti.

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçimlerde barajı aşmalarının boyunlarının borcu olduğunu söyleyerek, "Çünkü artık savaştığımız yetti. Direnmek gerekirse yine direniriz, yine kavga ederiz ama artık bütün halkların barışa duyduğu, ekmeğe, işe ve özgürlüğe duyduğu yeni bir yaşam vadetmek istiyoruz" dedi.

HDP'nin Van'dan birinci sıra adayı olan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Yüksekdağ, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki bir düğün salonunda düzenelenen dayanışma yemeğine katıldı. Burada konuşan Yüksekdağ, AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, "Memlekete barış gelecek diye, hem Fırat'ın doğusunda hem Fırat'ın batısından oy alıyorsunuz. 'Kürt sorununu çözeceğim, barışı getireceğim' diyen siyasi iktidar, 2015 genel seçiminde savaşı tırmandırmaktan başka hiçbir şey yapmıyor" diye konuştu. Genel seçimde barajı aşmalarının boyunlarının borcu olduğunu söyleyen Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Çünkü artık savaştığımız yetti. Biz savaşmak gerekirse, direnmek gerekirse, yine direniriz, yine kavga ederiz ama artık bütün Türkiye ve Kürdistan halklarının barışa duyduğu, ekmeğe, işe ve özgürlüğe duyduğu yeni bir yaşam vadetmek istiyoruz. Bütün kaybettiklerimize verdiğimiz söz, bize bu yeni yaşamı inşa etmeyi gerektiriyor. Biz 2015 genel seçimlerinde bu kavşağı geçerek yeni bir yaşamı vadedebileceğimizi, egemen düzenin siyasi iktidarın savaş ve ölüm çizgisine karşı barış ve yaşam çizgisini ayağa dikeceğimizi çok iyi biliyoruz. Siyasi iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bakın, yatıp kalkıp 'Savaş' diyorlar. Öldürmekten, katletmekten toplumu, kutuplaştırmaktan, kamplaştırmaktan ve halkımızı bölmekten bahsediyorlar. Çünkü biliyorlar ki halkımızı ne kadar bölerlerse onlar o kadar kazanırlar."

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title