Haberler

Altan Tan: Hassas Günler Olmasa Bu Alçaklar Kızılay'da Dayak Yerdi

Güncelleme:

HDP'li Tan, Ankaragücü-Amedspor maçında çıkan olaylarla ilgili "Kaşımak istemiyorum ama, Türkiye'nin hassas günleri olmasaydı bu alçaklar Kızılay Meydanı'nda çok dayak yerdi" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, MKE Ankaragücü-Amed spor maçındaki olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da Amed spor yöneticilerine yapılan saldırıya ilişkin, "Birtakım sırf temsil ettiği bölge ve ilinin isminden, karakterinden dolayı gittiği her yerde siyasi lince uğruyorsa ve ondan sonra da bu siyasi linç fiili lince dönüşüyorsa bunun sporla alakası yok." ifadesini kullandı.

"BUNLAR HAZMEDİLİR ŞEYLER DEĞİL"

Takıma yönelik başka illerde de birtakım nahoş olayların olduğunu söyleyen Tan, "Ama en son Ankara'daki artık yenilir, yutulur, hazmedilir bir hadise değil. Sıradan bir spor kavgası değil." diye konuştu.

Saldırıda bulunan kişilerin serbest bırakıldığını hatırlatan Tan, şunları kaydetti:

"BUNU BÜYÜTME VE İNTİKAMA DÖNÜŞTÜRME NİYETİNDE DEĞİLİM"

"Bunun hazmedilmesi mümkün değil. Türkiye'nin bu kadar hassas günlerden geçtiği bir dönemde ben bu hassasiyeti daha da kaşıyacak, derinleştirecek cümleler kurmak istemiyorum. Ama Türkiye'nin bu hassas günleri olmasaydı bu alçaklar Kızılay Meydanı'nda misliyle dayak yerdiler. Eğer devlet yoksa, Hükümet yoksa Kızılay meydanında misliyle mukabele görürdüler. Onun için kimsenin eşkıyalığı, haydutluğu yanına kar saymaması lazım. Ülkemizin bu kadar hassas bir dönemden geçtiği bir dönemde ben olayın üzerine benzin dökme niyetinde değilim, hassasiyetleri kaşıma niyetinde değilim, büyütme ve bir intikama dönüştürme niyetinde de değilim."

"SÜTLERİ BU KADARMIŞ"

Karşı takım yöneticilerinin Diyarbakır'da en iyi şekilde ağırlandıklarını belirten Tan, "Ama demek ki sütleri bu kadarmış ki bu izzete, ikrama, ilgiye böyle karşılık verdiler. Bunun da cevabını verecek devlet olacak, mahkemeler olacak. Mahkeme yok, gitti bıraktı, bir daha gideceğiz, bir daha gideceğiz, bir daha gideceğiz." görüşünü dile getirdi.

"DEVLET BAHÇELİ AÇSIN, DEVLET ARŞİVLERİNE BAKSIN"

"Olayı kınayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin takımın ismine Amedspor yerine Diyarbakırspor demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Tan, "Bu takımın adı bu. Resmi adı bu bunun. Bunun üzerinden bir polemiğe gitmenin de bir faydası yok. Sayın Devlet Bahçeli açsın bütün Osmanlı devlet arşivlerine baksın. 1515'ten 1923'e kadar bu sancağın adına baksın. Vilayetin adı Diyarbekir'dir, merkez ilçesinin adı Amid sancağıdır." yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Spor

Ankaragücü Altan Tan Kızılay Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (100)

TRABZONLU GÜNDÜZ:

TÜRK INSANINA YAKIŞMADI NE DEMEK MISAFIR DÖVMEK . KAHRAMANMI OLDULAR ŞİMDİ

31
82
yanıtYanıtla
amedspor:

erkek değil bunlar ankara köçekleri anca dansöz gibi kıvırırlar elli kişi yüz kişi bir araya geldimi erkek oluverirler. lanet olsun adamlığınıza erkek müsveteleri

24
80
yanıtYanıtla
anlık:

ya diyarbakırda terör yaratan pkk ya bir iki laf edemeyen kendini vekil sanan sus

47
15
yanıtYanıtla
seyirci:

BU HASSAS GÜNLER OLMAZSA SİZDE KIZILAYA İNEMEZSİNİZ.

42
16
yanıtYanıtla
türkkızı:

ırkımdan nefret ediyorum bu kürtler çok zülüm çekti

23
34
yanıtYanıtla
ADALET:

ALTAN EFENDİ SENİN SPORCULARINDA SPOR YAPACAK MAÇTAN ÖNCE MAÇTAN SONRA HAREKETLERİNE DİKKAT EDECEK SPOR YAPTIĞINI UNUTMAYACAK TERÖR ÖRGÜTÜ GİBİ DAVRANMAYACAK AKSİ DURUMDA ALIRLAR İFADENİ BÖYLE İŞTE

25
25
yanıtYanıtla
ASİL TÜRK:

BU YAPILANLAR DEVEDE KULAKTIR, AGIR TAHRİK VE MEŞRU MÜDAFA DİYE BİR KAVRAM VAR, CEZASI DAHİ YOKTUR ANKARADA OLANDA BUDUR TAHRİK ETMİCEKSİN OZAMAN MİLLETİ ADAM GİBİ DURACAKSIN DEVLETİNİ MİLLETİNİ SEVECEKSİN SAYGILI OLACAK.

26
15
yanıtYanıtla
fffg:

Desteklemiyorum yaptıkları Davranışları ama kimse birşey yapamazdı Kızılay''da dayak yemezlerdi Diyarbakır mı sandın Kızılay''ı dayak yesinler

25
11
yanıtYanıtla
kızılbulut:

kızılay meydanında ankaralılara sopa atacak kadar yiğitseniz hassas günleri boş verin buyrun dayak atın

21
15
yanıtYanıtla
halit reis:

siz kızılayda kime dayak atıyorsunuz burayı diyarbakır zannettin galiba. önce kapının önünü süpür altan efendi

21
14
yanıtYanıtla
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title