Haberler

Başbakanlık'ta HDP ile Sürpriz Zirve

Güncelleme:

HDP'li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüştü.

Halkların Demokrasi Partisi heyeti geçen hafta İmralı'da Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ardından hükümet üyeleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. İmralı görüşmesi sonrasında İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ile bir araya gelen HDP'nin İmralı heyeti üyelerinden Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde görüştü.

GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİNDE İKİ ÖNEMLİ BAŞLIK VAR

Görüşmenin gündeminde iki önemli başlık var; İç güvenlik paketi ve çözüm sürecinde müzakere aşamasına geçilmesi. Paketi çözüm süreci önündeki en büyük tehditlerden biri olarak gören HDP pakette değişiklik yapılmasını istiyor. HDP, hükümet üyeleri ile daha önce yaptığı görüşmelerde de düzenlemeye ilişkin kaygılarını dile getirdi.

HDP'NİN BEKLENTİSİ İÇ GÜVENLİK PAKETİNDEN BAZI MADDELERİN ÇIKARTILMASI

HDP ile hükümet arasında yapılan son görüşme sonrasında, iç güvenlik paketinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri bir hafta daha ertelendi. Başta Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan olmak üzere hükümet üyeleri paketin yasalaşması konusunda kararlılıklarını dile getirirken, HDP'nin beklentisi temaslar sonrasında paketin toplumsal olaylara müdahaleye ilişkin maddelerinin tasarı metninden tümüyle çıkarılması.

MÜZAKEREYE GEÇİŞ

Görüşmenin önemli başlıklarından biri de çözüm sürecinde müzakere aşamasına geçiş. HDP'den alınan bilgilere göre, Abdullah Öcalan ile devlet yetkilileri arasında varılan anlaşma gereği müzakerelerin Ocak ayı başında başlaması gerekiyordu. Ancak takvim bazı konularda hâlâ anlaşma sağlanamadığı için hayata geçmedi. Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, heyetin bir kez daha İmralı'ya gideceğini, beklentilerinin bir, iki hafta içinde müzakere aşamasına geçilmesi olduğunu belirtti.

HDP'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

HDP kaynakları, hükümetten somut adım beklentisi içinde olduklarını dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise Pazartesi günü katıldığı bir televizyon programında "Öcalan'dan bir adım ileride" bir açıklama beklediklerini söylemişti. HDP heyetinin bir diğer talebi de çözüm süreci konusunda gelinen aşamaların hükümet üyeleri ile ortak açıklamalarla kamuoyuna yansıtılması. Önder ve Buldan'ın görüşmelerinde bu başlık da gündeme gelecek. HDP Akdoğan buluşması sonrasında bir açıklama yapılması bekleniyor.

"İKİ HAFTA İÇİNDE MÜZAKERE AŞAMASINA GEÇİLEBİLİR"

HDP'den alınan bilgilere göre, Abdullah Öcalan ile devlet yetkilileri arasında varılan anlaşma gereği müzakerelerin Ocak ayı başında başlaması gerekiyordu. Ancak takvim bazı konularda hâlâ anlaşma sağlanamadığı için hayata geçmedi. Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, heyetin bir kez daha İmralı'ya gideceğini, beklentilerinin bir, iki hafta içinde müzakere aşamasına geçilmesi olduğunu belirtti

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Yalçın Akdoğan Pervin Buldan İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (109)

Türkiyem:

pkk ile görüşenlere oy vermek vatana ihanettir. Tek çare kaldı: MHP. . ! Bunları ancak MHP yok edebilir. . . ! Oylar MHP''ye. . !

62
26
yanıtYanıtla
RAMAZAN SARI:

sırrı süreyya sen bir gezici başısın. o kadar insanın canına sebepsin . gezide ölenlerin resmini bürona as belki vicdanın sızlar.

54
14
yanıtYanıtla
KURD:

artık kürtlerin birlik olma zamanı geldi bu yüzyıl bizim zamanımız olacaktır kurmanc zaza soran goran ve loran artık hep bir arada birlik olalım alevi sünni ezidisiyle bir olalım her ne kadar içimizden ne kadar hain ve tırşıkcı başkasına kuma olanlar çıksa da ne dedi direj mehmet Eger hûn nebin yek, Hûnè herin yek bi yek artık başkalarının türklerin arapların egemenliği altında olmayalım kendi mücadele gücümüz olmalı mezopotamyan asil yiğit direniş ruhluhalkı dağların kurtların kuşları aslanları artık birlik olma zamanı

18
40
yanıtYanıtla
ZAZAmobilWeb@haberler.com:

Allahın izni ile bu seçim barajı başlarına yıkacaz birgün herkes HDP li olacak

34
15
yanıtYanıtla
etekli keko sanayi a.ş:

3 tane soytarıyı görevlendirmişler imralıya güne giden karılar gibi gidip tekrar geliyorlar sözde basın açıklaması çerçevesinde dedikodu yapıyorlar böyle tekrar edip gidiyor kaç yıldır . . . görende çok itibarlı çok önemli bir şey sanar , iki soytarı parti arasında hortlamış , milleti uyutma projesinden başka bir şey değildir , batıda koyun güdülürken doğuda bop sağlama alınıyor , doğuya gidin hele bakın barış sürecimi yoksa bölünme sürecimi , milletin gözüne pkk`yıda alıştırdılar zaten taviz veriyor hükumet teröristler dışında herkesi susturdu hiç iyi değil ülkenin durumu millet uyuyor benim düşüncem

36
10
yanıtYanıtla
bahadır:

pkkdan nefret ediyorum

31
14
yanıtYanıtla
S.B.:

APO SERBEST KALACAK. . . . . . . . . . GÜYA BU MANTIKLA SİYASET YAPILIYOR VE AKEPE DE MAALESEF BUNLARA TÜM KOZLARI ELLERİNE VERİYOR, AYRICA OSLO GÖRÜŞMELERİ DE BİR AN ÖNCE HALKA AÇIKLANMALI, NE SÖZLER VERİLDİ, NE VAATLERDE BULUNULDU. . . . . TERÖRİSTLERLE PAZARLIK SİZİN NEYİNİZE. . . . . . . . . . !!!

31
10
yanıtYanıtla
BIRATİ:

bir kürt olarak Türkiyenin birlik ve bütünlüğüne zarar verecek bütün süreçlere karşıyım. İnanıyorum kürtlerin yüzde 90 ı benim gibi düşünüyor. ben aynı zamanda bütün vatandaşların eşit şekilde kimse kimseye haksızlık yapmadan beraber yaşamasını da savunuyorum. Çünkü Türkiye sadece bir kesimin ülkesi değil hepimizindir. Türkiyenin birliği ve bütünlüğüne zarar vermeden demokrasi içerisinde hep beraber yaşamak için çalışalım.

34
6
yanıtYanıtla
Alevi:

oyum HDP''ye

27
12
yanıtYanıtla
ali:

demirtaş gibi akıllı cesur politikacıkar gerek dürüst oyum sana hdp

28
11
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title