Haberler

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Genç Açıklaması

"(Kaza tespit tutanağı) Artık dijitaline geçiyoruz, kağıdını bıraktık. Toplum ikna olmuş, sektör ikna olmuş, bunu memnuniyetle görüyorum"

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç, kaza tespit tutanağına ilişkin, "Artık dijitaline geçiyoruz, kağıdını bıraktık. Toplum ikna olmuş, sektör ikna olmuş, bunu memnuniyetle görüyorum" dedi.

Genç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Salonu'nda düzenlenen "Sigortacılık Sektörü Bilgilendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 1983 yılında Karayolları Trafik Kanunu'na, kazaya karışan kişilerin anlaşabileceğinin belirtildiğini söyledi.

Buna rağmen kimsenin anlaşamadığını ve üzerinden yıllar geçtiğini belirten Genç, 2006 yılında kaza tespit tutanağı çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Genç, o tarihte sektörün konuya gönülsüz olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hatta son bir yıl bizim, şu şekilde aktivitelerle geçti. 'Yunanistan uyguluyormuş, biz orayı görelim' dediler. Orayı gördüler. 'İspanya uyguluyormuş, biz orayı görelim' dediler. Orayı gördüler. Böyle bir yıl geçti. 2007'de bunun genelgesini yayımladık. Tutanak uygulaması 1 Nisan'da başlayacak diye. Niye 1 Nisan yazdık? Çünkü kış aylarında çok kaza olur, bir çuvallama olmasın diye."

Genç, söz konusu uygulamaya geçilmeden 4 ay önceki Sigortacı Gazetesi'nin sayılarında yer alan yazılara değinerek, şöyle devam etti:

"O sayıların birinde aynen şu çıktı. 'Sektörde anket yaptık, yüzde 75 diyor ki bu sistem çalışmaz. Yüzde 75, bu sisteme karşı'. Ondan sonra çeşitli gazetelerde 1 Nisan'la alay edildi. '1 Nisan şakası mı yapıyorlar?'  Ondan sonra 'Bizim millet bu tutanağı, biri ötekini döver, zorla yazdırır' dediler. Şimdi gelinen noktayı çok memnuniyetle karşılıyorum. Artık dijitaline geçiyoruz, kağıdını bıraktık. Toplum ikna olmuş, sektör ikna olmuş, bunu memnuniyetle görüyorum."

"Sigorta poliçeleri, promosyon malzemesi olmasın"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkan Yardımcısı, ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Süleyman Özer de sigorta poliçelerinin promosyon malzemesi olarak kullanılmaktan çıkarılmasını istedi. Özer, bu tür projelerin sektöre ve kendilerine aşırı zarar verdiğini savundu.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da sigortacılığın özellikle 2008 yılından itibaren ülkede reel sektörün yanındaki önemli, endüstriyi destekleyen yardımcı sektör olarak kendini göstermeye başladığını anlattı.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, TOBB'un bünyesinde tüm acenteleri kapsayacak Sigorta Acenteleri Vakfı'nın kurulmasını istediklerini ve bununla ilgili gerekli çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Başkanı Ramazan Ülger ise Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2013 yılında 1 milyon 180 bin 888 kaza meydana geldiğini, kaza tespit tutanağının ise 2008'de 491 bin 31'den 2013 yıl sonunda 843 bin 537'ye çıktığını bildirdi.

Sigorta Bilgi Merkezi Çözüm Geliştirme Direktörü Ahmet Güneş'in mobil kaza tutanağını tanıttığı toplantıda, sigortacılık sektörünün sorunları tartışıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Hazine Müsteşarlığı Ahmet Genç Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title