Haberler

Hayvanseverlerden Başbakan Erdoğan'a "İmdat mektubu" -

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla Temsilcisi ve Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yeniden gözden geçirilmesi talebini içerir mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Tölek'e teslim etti.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla Temsilcisi ve Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yeniden gözden geçirilmesi talebini içerir mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Tölek'e teslim etti.

Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 ilde eş zamanlı hazırladıkları mektupları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırmak üzere AK Parti il başkanlarına teslim ettiklerini kaydetti.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, milyonlarca kedi ve köpeğin öldürülmesine zemin hazırlayacağını savunan Dağdelen, ayrıca hayvanlara işkence yapanların hapisle cezalandırılması gerektiğini kaydetti. Dağdelen, sahipli hayvanların meskenlerde beslenmesine kısıtlama veya koşul getirilmemesini de istedi.

Mektubu teslim alan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Tölek ise hayvan hakları konusundaki duyarlılığı için Dağdelen'e teşekkür etti. Tölek, mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştıracaklarını belirtti.

Tölek'e teslim edilen "İmdat" mektubunda, şu ifadelere yer verildi:

"Şimdiye kadar sivil toplum kuruluşlarının veya bilim adamlarının görüşü alınmadan hazırlanan bu yasa teklifinin TBMM komisyonlarına ineceği bugünlerde biz tekrar son umudumuz olarak siz sayın Başbakanımıza sesleniyor ve 'Hayvanlarımızla beraber yürümek istiyoruz bu yollarda' diyoruz. Şu an yürüklükte olan ve kanunun 6. maddesindeki 'Kısırlaştır, aşılat ve aldığın yere bırak' maddesinin değişmeden kalmasını talep ediyoruz. Sorunun çözümü için yurt çapında kısırlaştırma seferberliği yapılmasını istiyoruz. Hiçbir hayvan türü tehlikeli olarak sınıflanamaz. Hayvanlara değil sahiplerine yasal zorunluluklar getirilmelidir. Ayrıca hayvan satış noktalarında, hayvan üretimi ve ithalatı da yasaklanarak, üretim kontrol altına alınmalıdır. Bütün bu talepler için imdat mektubumuzu sayın Başbakanımıza iletilmek üzere gönderiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkan Dağdelen Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title