Haberler

Hayvanlarına Kışın da "Taze Ot" Yediriyorlar

Hayvanlarına kışın da "taze ot" yediriyorlar- Gümüşhane'de besicilik yapan Seyfullah ve Emrullah Eroğlu kardeşler, bir odayı bölmelere ayırıp sıcaklığını sabit tutarak bir kilogram arpa tohumundan 7 kilogram taze ot üretiyor- Seyfullah Eroğlu: "Otun tonunu 400-500 liraya alırken sistem sayesinde 70-80 liraya mal ediyoruz.

Hayvanlarına kışın da "taze ot" yediriyorlar- Gümüşhane'de besicilik yapan Seyfullah ve Emrullah Eroğlu kardeşler, bir odayı bölmelere ayırıp sıcaklığını sabit tutarak bir kilogram arpa tohumundan 7 kilogram taze ot üretiyor- Seyfullah Eroğlu: "Otun tonunu 400-500 liraya alırken sistem sayesinde 70-80 liraya mal ediyoruz. Kış aylarında da hayvanlarımıza vitamini, proteini, enerjisi yüksek taze ot yedirebiliyoruz, yeşil ot süt verimini de artırıyor" Gümüşhane'de besicilik yapan Seyfullah ve Emrullah Eroğlu kardeşler, kurdukları sistemle toprak, gübre ve kimyevi madde kullanmadan yeşil ot üreterek hayvanlarına kışın da taze ot yediriyor.Merkeze bağlı Sungurbeyli köyünde hayvancılıkla uğraşan Seyfullah Eroğlu (30), ağabeyi Emrullah Eroğlu ile hayvanlarının yeşil ot ihtiyacını karşılamak amacıyla "yeşillendirme odası" kurdu.Eroğlu kardeşler, söz konusu odada toprak, gübre ve hiçbir kimyevi madde kullanmadan, bir kilogram arpa tohumundan 7 kilogram taze ot üretiyor.Seyfullah Eroğlu, AA muhabirine, Gümüşhane'de kış şartlarının ağır geçtiğini, bu nedenle hayvanlarının yiyeceği konusunda farklı arayışlara girdiklerini anlattı.Ağabeyiyle bir sistem oluşturduklarını anlatan Eroğlu, "Otun tonunu 400-500 liraya alırken sistem sayesinde 70-80 liraya mal ediyoruz. Kış aylarında da hayvanlarımıza vitamini, proteini, enerjisi yüksek taze ot yedirebiliyoruz, yeşil ot süt verimini de artırıyor" dedi.- "Günde 50 kilogram arpa tohumundan 350 kilogram yeşil ot üretiyoruz"Eroğlu, bir odayı bölme bölme yaparak her gün yeşil ot alabilecekleri şekilde arpa dizimlerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, şöyle devam etti: "Arpa tohumlarını koyduğumuz odanın sıcaklığı 18 derecenin altına düşmemeli. Isı kaybının olmaması gerek. Bu nedenle buraya klima taktık. Kurduğumuz sulama sistemiyle odanın 2 saatte bir kendiliğinden otomatik sulanmasını sağladık. Işıklandırma sistemiyle 2 saat gece, 2 saat gündüz olmasını sağlıyoruz."Sistem içerisinde yer alan her bir tepsiye ortalama 2 kilogram arpa serdiklerini ve bir hafta sonra yaklaşık 15 kilogram yeşil ot aldıklarını anlatan Eroğlu, günde 50 kilogram arpa tohumundan 350 kilogram yeşil ot ürettiklerini dile getirdi.Eroğlu, sistemi ilk etapta 35 bin liraya mal ettiklerini ancak daha sonra yaptıkları bazı eklemelerle maliyetin 40 bin liraya yükseldiğini belirterek, "Bu odayı sadece ot yetiştirmek için kullanmayacağız. Fide, mantar ve kış aylarında yeşil sebze yetiştirmek için de kullanabiliriz" ifadesini kullandı. ..

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title