Haberler

Edirne'de Jandarmayla Hayvan Hırsızları Çatıştı: 1 Ölü

Güncelleme:

Edirne'de jandarmayla çatışmaya giren 5 hayvan hırsızından 1'i hayatını kaybetti, 1'i de yaralandı.

Çaldıkları hayvanları İstanbul'daki kasaplara sattıkları tespit edilen 5 şahıs jandarma ekiplerince yakalandı.Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, son aylarda Edirne başta olmak üzere Bolu, Düzce, Sakarya, Tekirdağ, Kırklareli ve Silivri’de köylülerin koyunlarını ağıllarından çaldıkları belirlenen şebekeye yönelik çalışma başlattı. Hırsızların bölgeye gireceği bilgisini alan jandarma, köydeki ağıllar üzerinde tespit yaptıkları belirlenen şahısların daha önceden yine benzeri olaylarda kullanıldığı anlaşılan 34 BS 4016 ve 34 BD 9799 plakalı kapalı kasa kamyonetler ile Edirne'nin Havsa ilçesine giriş yaptıklarını MOBESE kameralarıyla tespit etti. MOBESE kameralarının uyarı vermesiyle bölgede yine bir hayvan hırsızlığı yaşanabileceğini belirleyen jandarma ekipleri gece geç saatlerde ilçeye bağlantısı olan yolları tutarak çalışma başlattı. Yoğun sise rağmen Oğulpaşa köyündeki ağıl etrafında tur attıkları belirlenen koyun hırsızlarının ilk olarak kapı önündeki köpeğe et atarak hayvanı zehirledikleri tespit edildi. Köpeğin etkisiz hale gelmesiyle ağılda bulunan küçükbaş hayvanların kapısını açarak meraya doğru ilerlemelerini sağlayan şahısların 39 adet küçükbaş hayvanı kapalı kasa iki adet kamyonete yükledikleri tespit edildi.

Kamyonete yüklenen hayvanlarla İstanbul istikametine doğru yol alan şahısları yakalamak amacıyla ilçe giriş ve çıkışlarına lastik kapan kurarak beklemeye başlayan jandarma ekipleri iki adet kamyonetin kendilerine yaklaştığını görünce “dur” ihtarında bulundu. 'Dur' ihtarına uymayarak kapanın üzerinden geçen aracın lastiklerinin patlaması üzerine araçtan inen şahıslar araziye kaçmaya başladı.

Jandarmanın başlattığı çalışmalar kapsamında A.T., R.T., M.S.O, Y.B., H.P. ve N.V. isimli şahıslar araçla kaçmaya çalışırken çatışma çıktı. Çıkan çatışmada R.T. hayatını kaybederken, N.V. de ayağından yakalandı. Kaçan 5 şahıs ise uzun süren kovalamacanın ardından jandarma tarafından yakalandı.

HAYVANLARI KASAPLARA SATTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Çaldıkları hayvanları İstanbul’da belirlenen kasaplara sattıkları tespit edilen şebekenin daha öncede bölgede değişik zaman ve yerlerde küçükbaş ve büyük baş hayvanları çaldıkları anlaşıldı. Koyunları çalınan Selahattin Korkmaz ise gece uykudayken hayvanlarının çalındığını ve hiçbir şey duymadıklarını belirterek köpeklerinin zehirlendiğini kaydetti ve başarılı çalışmalarından dolayı Jandarma ekiplerine teşekkür etti. Yakalanan şahıslar jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Düzce Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (2)

ebru denizebru98@outlook.com:

arap ülkelerinde hırsızlığın cezası elini kesmek biz arap ülkelerinden daha geri olmalıyızki bu kişi sırtından vurulmuş asker operasyonu yaparken onun hayvan çaldığını biliyordu her ne olursa olsun gözünde insanın mal kadar değeri yokmuydu kusura bakmayın türkiyede koyundan sonra geldiğimizi anlıyorum gelişmiş bir ülke olarak bu kişieri öldürmeden etkisiz hale getirmeye askerin gücü yetmemişmi dikkatinizi çekerek koyunu takip edin koyun ne zaman avrupa birliğine girerse bizede sıra gelir umarım

1
2
yanıtYanıtla
Helal Olsun!emirsirakaya@hotmail.com:

Ebru DENİZ askerin karşı taraf silah çekmeden silah kullanmak gibi bir yetkisi yok.Bknz:Ceza Muhakemesi Kanunu.İkincisi askerin silah çeken tarafa karşı yumrukla tekmeyle karşı koymak gibi insan üstü yetenekleride yok,biliyosun adem oğlu çamur büyük patlama,bilmem anlatabildim mi?Helal olsun jandarmaya gerekeni yapmışlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title