Haberler

Hayredin Tokâdî'nin Düşünce Dünyası Paneli

Güncelleme:

"Tokat'ın Yetiştirdiği İlim ve Fikir Önderlerinden Hayreddin Tokâdî'nin Düşünce Dünyası" konulu panel 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültemiz tarafından düzenlenen " Tokat'ın Yetiştirdiği İlim ve Fikir Önderlerinden Hayreddin Tokâdî'nin Düşünce Dünyası" konulu panel 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, daire amirleri, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fakülte Dekanları, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı programa halkımızın ilgisi de memnuniyet verici seviyedeydi.

Programın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse yaptı. Prof. Dr. Özköse konuşmasında "Gaziosmanpaşa Üniversitesinin yeni kurulan Fakültelerinden biri olmasına rağmen İlahiyat Fakültemiz, kısa sürede oluşturulan akademik kadrosuyla ve ortaya koyduğu akademik faaliyetleriyle ilgi uyandıran bir konuma ulaşmıştır. Bu çalışmalarda Fakültemizden desteğini esirgemeyen Sayın Rektörümüze ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başta Tokat'ın yetiştirdiği değerler olmak üzere sosyal hayatımızın tarihsel gelişiminde mihenk taşı olan isimleri bu tür programlarla anmaya ve anlatmaya devam edeceğiz." dedi.

Oturum başkanlığını İlahiyat Fakültemisi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Canlı'nın yaptığı panele, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Reşat Öngören, TOBB ETÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Rıza Yıldırım, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Çakmak ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk konuşmacı olarak katıldılar.

Hakkında kaynaklarda çok az bilginin yer aldığı Hayreddin Tokadî ile ilgili akademik anlamda yapılan ilk program sayılabilecek panelimiz, büyük ilgi uyandırdı. Bu çerçevede Prof. Dr. Reşat Öngören, ezber bozan bilgiler verdi. "Kaynaklarda iki Hayreddin Efendi'ye rastlıyoruz. Bolu'da medfun bulunan Hayreddin Efendinin Tokatlı olduğuna dair bir kayıt bulunmamaktadır. Atâî gibi müellifler Bolu'da medfun bulunan Hayreddin Tokadi'yi Tokatlı olarak nitelerken, Lemezat sahibi Hulvi'nin Bursa'da müderrislik yapan, Şeyh Şaban-ı Veli'nin müridi olarak bilinen Tokatlı Hayreddin Efendi'den bahsetmektedir. Vassaf ve Vicdani gibi muahhar tasavvuf kaynakları bu iki kaynağın verilerini birleştirerek tek şahsiyet şeklinde bize aktarmaktadır." dedi.

Panelin diğer konuşmacılarından Doç Dr. Rıza Yıldırım, Hayreddin Tokâdî'nin de temsil ettiği Halvetîlik ve temsilcileri hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Muharrem Çakmak ise Tokat'ta faaliyet gösteren üç önemli Halvetî isim üzerinde durdu. Son olarak söz alan Yrd. Doç. Dr. Öztürk ise Halvetîliğin edebî yönü ve Halvetiyye şairleri üzerinde durdu ve şiirlerinden örnekler verdi.

Programın sonunda katkılarından dolayı panelistlere teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Panelistlere plaketlerini veren Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen, "Bu programla hem yeni bilgiler edindik hem de güzel ilimiz Tokat'ın yetiştirdiği değerli isimlerle ilgili buna benzer programların devam edeceği müjdesini aldık. Ben Üniversitemize bu meyanda teşekkürlerimi iletiyorum." dedi. Konuşmacılara teşekkür belgesi takdim eden Rektörümüz Sayın Mustafa Şahin, "Üniversitemizin yeni fakültelerinden İlahiyat Fakültemizin sosyal hayatımıza katkı sunan böyle faydalı hizmetlerle, Diş Hekimliği Fakültesinin verdiği sağlık hizmetleriyle, toplum tarafından kabul gören işlere imza atması son derece memnuniyet verici. Demek ki faydalı ve doğru adımlar atmışız. Ben programa katılan Sayın Valimize ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi. Program günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Taşkesen Tokat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title