Haberler

Hayırsız Ada'ya Atatürk Benzetmeli Soruya Tepki

Güncelleme:

Antalya'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrencilere, 'Hayırsız Ada' olarak adlandırılan adanın Atatürk profilini andırdığına ilişkin sorusu tepki çekti.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 7'nci sınıf öğrencilerine yönelik performans takip sınavında İzmir Foça'da üzerinde bir şey yetişmediği için yöre halkının 'Hayırsız Ada' olarak adlandırdığı adanın silüetinin Atatürk profilini andırdığına ilişkin sorusu tepki çekti.

TEPKİ ÇEKEN SORU

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İl Başarısını Artırma Projesi (İLBAP) kapsamında 10 Nisan 2014 günü, Ölçme Değerlendirme Birimi'nce, Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Komisyonu'nun hazırladığı sorulardan oluşan 'Performans Takip Sınavı' yapıldı. Sınavın 7'nci sınıflara yönelik kısmında A kitapçığında bulunan Türkçe soruların 13'üncüsü ise Foça'da halkın üzerinde ot bile yetişmediği için ismini 'Hayırsız Ada' olarak andığı adanın yukarıdan bakıldığında Atatürk profilini andırdığı yönündeki benzetmeli soru tepki çekti.

'Hayırsız Ada' olarak bilinen ada;


İŞTE O SORU

"Medeniyetlerin çıkış merkezi olan Foça adını sularında yaşayan Akdeniz foklarından alır. Mitolojide de yeri olan Siren Kayalıkları'nı da içinde barındıran adalar görülmeye değer yerlerdir. Ancak bir ada vardır ki içlerinde görenleri gerçekten şaşırtır: 'Hayırsız Ada.' Yerli halkın üzerinde bir şey yetişmediği için böyle adlandırdığı ancak bir tepeden bakılacak olursa Atatürk'ün profilden görüntüsüne benzeyen bu ada gerçekten merak uyandırıcıdır. Bu manzarayı görenlerin Atatürk Adası dediği de oluyor oraya..."  tanımdan sonra paragrafta aşağıdakilerden hangisine değinilmediği soruldu. Şıklarda ise sırasıyla 'Atatürk'ün profilini görebilmek için adaya yüksek bir yerden bakılması gerektiğine', 'Üzerinde bir şey yetişmediği için yerli halkın oraya 'Hayırsız Ada' dediğine', 'Herkesin adaya aslında 'Atatürk Adası' demesi gerektiğine' ve 'Foça'nın adını nereden aldığına' şeklinde 4 şık sunuldu. Sorunun doğru yanıtı ise, 'Herkesin adaya aslında Atatürk Adası demesi gerektiğine' ilişkin 'C' şıkkı olarak kabul edildi.

"ART NİYETLİ SORU"

Sözkonusu soruyla bilinçli olarak üzerinde ot bile bitmediği için 'Hayırsız' ismi verilen adayla Atatürk'ün özdeşleştirilmeye çalışıldığını belirten Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, "Çocukların bilinçaltına bu tür benzetmelerle Atatürk'ü değersizleştirmeye çalışıyorlar. Sınav komisyonunun kasıtlı ve art niyetli olarak hazırladığı bir sorudur. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bu tip art niyetli davranışlarla çocuklarımızın bilinçaltında değersizleştirilmesine yönelik girişimleri şiddetle kınıyoruz. Bu konuda Cumhuriyet savcılarını ve Antalya Valiliği'ni gereğinin yapılması için göreve davet ediyoruz" dedi. 



 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk İzmir Foça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (27)

KORKMATİTRE458899@hotmail.com:

Gün gelecek devran dönecek HIRSIZLAR alka hesap verecek.

20
21
yanıtYanıtla
zzelihakaratasadana@hotmail.com:

uyanın ey şehitler kanınızla suladığınız.uğruna canınızı verdiğiniz cumhuriyet ,vatan elden gidiyor

15
23
yanıtYanıtla
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

Hayrola nereye gitti vatan kim aldı ...paranoyak herif ama bu korkuda...size yeter

yanıt0
yanıt0
KORKMATİTRE49977@hotmail.com:

HPG 63 sen heralde youtube a girmiyorsun ses kayıtlarını dinle de kendine gel.

yanıt0
yanıt0
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

Ne diye daha o Mason benzetiyorsunuz....kurban...olsun o adaya o Yunan kırmasın

10
25
yanıtYanıtla
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

ASD333.dune kadar insanları Ermeni alevi diye bizmi aşağliyorduk.... şimdi alimmi...kesildiniz...başımıza said Nursi bölgede islamiyeti..yayarken...soğuktan dondurarak..öldürmek isteyen bizmiyiz alkol helal kıl diyen Atatürk un ta kendisidir...kuran lari yakanlar da bu zihniyetler..deilmiydi....başörtülü kadınları yerden sürükleyen yine bu zihniyet lerdi...bana masal okuma

yanıt0
yanıt0
ALPER TUNGAikaynak1905@mynet.com:

Sen nesin la ermeni kırması.

yanıt0
yanıt0
SANCAR HANsancarhan@hotmail.de:

Dangalak biraz bilgilensen,masonlocalari kapatan Atatürk olmustur.Ölümünden sonra vatanhaini inönü tekrar acmistir

yanıt0
yanıt0
osmanlıtokadıkiska61@hotmail.com:

ATATÜRK DEĞİL ADITÜRK

13
15
yanıtYanıtla
asdasd3334crossfire_59@hotmail.com:

O ismini yazmaya çalıştığın adam olmasaydı şuan ne senin osmanlını hatırlayan olucaktı nede senin dinini bilen olucaktı

yanıt0
yanıt0
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title