Haberler

Haydar Baş'ın Yeğeni Önder Pervanoğlu Feci Şekilde Öldü

Fethiye’de BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın yeğeni Önder Pervanoğlu, bir sürat teknesinin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Önder Pervanoğlu (27) günü birlik tur teknesinde kaptan yardımcısı olarak 15 gün önce çalışmaya başladı. Genç adam dün sabah Fethiye Kordon boyunda yerli ve yabancı turistleri gezdirmek için Göcek’e hareket etti. Göcek koyları dolaşıldıktan sonra Fethiye’ye dönüşteki rotası üzerinde bulunan Kızılada’ya uğradı. Kıyıya 30-40 metre uzaklıkta demir atıldı. Havanın aşırı sıcak olması nedeniyle Önder Pervanoğlu teknenin kaptanından izin isteyerek yüzmek istediğini söyledi. İzni alan Önder Pervanoğlu deniz gözlüğü ve paletini takarak denize atlayıp yüzmeye başladı. Bir süre açıldığı öğrenilen Pervanoğlu, Kızılada’da su sporları merkezi yetkilisi Mustafa K.nın (48) kullandığı sürat teknesinin çarpması sonucu ağır yaralandı. Pervanoğlu, Fethiye Çalış sahil yolundaki balıkçı barınağına getirildiği anda hayatını kaybetti. Önder Pervanoğlu Lokman Hekim Esnaf Hastanesi morguna kaldırıldı. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve Sahil Güvenlik 83 Bot Komutanlığı soruşturma başlattı.

HAYDAR BAŞ’IN YEĞENİ OLDUĞU ANLAŞILDI

3 yıldan bu yana Fethiye’de değişik teknelerde kaptan yardımcılığı ve denizci görevlerinde bulunduğu öğrenilen Önder Pervanoğlu’nun Su Ürünleri Yüksek Okulu’nu bitirdiği ve Trabzonlu olduğu belirtildi. Sahil Güvenlik Yetkilileri ölen gencin, ailesine ulaştıktan sonra BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın Muğla İl Başkanı Perihan Kaplan’ı arayınca, Kaplan hastaneye koştu. Bu arada Haydar Baş’ın oğlu Hayri Baş ve diğer akrabalarının Fethiye’ye hareket ettiği anlaşıldı. Gece 02.00 sıralarında Hayri Baş ve diğer akrabalar Fethiye’de hastanede buluştu.

Olayla ilgili bilgi alan Hayri Baş, "Kazaya ilişkin çelişkili ifadeler var. Eğer gerçekten bu kaza ise takdiri ilahidir. Buna diyecek bir şey yok. Ama bir ihmal ve hata varsa da bu konuyu avukatlarımız araştırıyor. Gereken yapılacaktır” dedi.

Fethiye Cumhuriyet Savcısı hastane morgunda yapılan otopsinin ardından cenazeyi aile ilgililerine teslim etti. Cenaze Fethiye Belediyesi cenaze otosuyla Dalaman’a oradan da uçakla Trabzon’a götürüldü.

Fethiye’ye 4 mil uzaklıktaki Kızılada’da meydana gelen üzücü kazanın ardından geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlatıldı. Kıyıya 200 metrenin dışında su sporlarının yapılabileceği ve kazanın olduğu yer ile ilgili koordinatların tespitine başlanıldı. Fethiye Turizm Müdürü Güler Uymaz, "Kaza ile ilgili soruşturma devam etmektedir. Kızılada’da yıllardır su sporları yapılmaktadır. Herhangi bir ihmal olup olmadığı araştırılmaktadır. Ancak ilgili firmanın her türlü belgesi bulunmaktadır. Cumhuriyet Savcılığı kaza yeri ile ilgili koordinatları sahil güvenlikle birlikte gerçekleştirmektedir. Bir rapor hazırlanacaktır. Kaza üzüntü yaratmıştır" dedi.

Öte yandan kazada hayatını kaybeden Pervanoğlu’nun çalıştığı teknenin kaptanının verdiği ifadede kazayı görmediğini Pervanoğlu’nun yüzmek için izin istediğini ve verdiğini palet ve deniz gözlüğüyle yüzmeye gittiğini söylediği öğrenildi. Mustafa K. kazaen ölüme sebep vermekten Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haydar Baş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title