Haberler

Hayatın Renklerini Beraber Yakaladık

Güncelleme:

Dünya Engelliler Günü kapsamında Sultanbeyli'de özel etkinlikler yapıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerde, önce İSÖM Sultanbeyli Şubesi öğrencileri sahne aldı ardından, "Hayatın Renklerini Beraber Yakalıyoruz" resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Programa, engelli bireylerden oluşan Sultans Of Sultanbeyli Müzik Grubu'nun söylediği şarkılar damgasını vurdu.

Dünya Engelliler Günü'nde "Canda Özür Olmaz" sloganıyla Sultanbeyli'de düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı. Program, engelli gençlerden oluşan Sultans Of Sultanbeyli grubunun söylediği birbirinden güzel şarkılarla başladı. Grubun muhteşem performansı salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen bu özel programa, Sultanbeyli Kaymakam'ı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İBB Özürlüler Müdür Yardımcısı Dr. Nurullah Yücel, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak'ın yanı sıra çok sayıda engelli vatandaş ve yakınları katıldı.

Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, böyle bir günde bir arada olmanın çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek "Engelli vatandaşlarımızın daha çok hayatın içinde yer almalarına katkı sağlamalıyız" dedi.

Okan üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Vardar da "Hayatın Renklerini Beraber Yakalayalım" Resim Yarışmasına jüri olarak destek vermenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Pratikte özürlü vatandaşların toplumda yaşamakta zorlandığını ifade eden Vardar, yapılan etkinliğin çok anlamlı olduğunu söyledi. Ülkemizde bu ve benzeri etkinlilerin yapılmasıyla engelli bireylere saygının var olduğunu görüyoruz diyen Vardar, projenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizerek emeği geçen herekse teşekkür etti. Vardar, üniversite olarak bu tarz projelere desteklerinin de devam edeceğini ifade etti.

İBB özürlüler Müdür yardımcısı Nurullah Yücel de, İBB'nin engelli vatandaşların yaşamın içinde daha çok yer almaları için birçok önemli adım attığını ve bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Başkan Keskin: "Can Aynı Can"

Başkan Keskin ise üç yıldır engelli bireyler için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek "Bizler engelli bir vatandaşımıza yaklaşırken "can aynı can" bilincinde olarak yaklaşıyoruz" dedi. Engelli bireyle engelsiz birey arasında fark olmadığını ifade eden Keskin," Biz herkesi aynı görüyoruz" dedi.

Kaymakam Ceylan'da çok anlamlı bir günün içinde olduklarını ifade etti ve "Yöneticiler olarak engelli olsun olmasın herkese eşit hizmet götürüyoruz" dedi. Yöneticiler olarak engelli bireylere yapılacak en büyük hizmetin ise onların hayatlarını kolaylaştıracak adımların atılması olduğunun altını çizdi.

Program sonunda resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Ardından Sultanbeyli Özürlüler Merkezi öğrencilerinin yaptığı amblemler Kaymakam Ceylan ve Belediye Başkanı Keskin'e takdim edildi.

En Anlamlı Mesaj

Resim yarışmasında birinci olan Turgut Reis İlköğretim Okulu sekizinci sınıf öğrencisi Baran Aygar yapmış olduğu resim hakkında davetlilere bilgiler verdi. Ben o resmi engelli arkadaşlarımı hayal ederek yaptım diyen Aygar onların hayatlarında karşılaştıkları zorlukları resmettiğini ifade etti.

Etkinlikler Yarın ve Diğer Gün de Devam Edecek

Dünya Engelliler Günü'yle sınırlı kalmayan etkinlikler 2 gün daha sürdürecek. Yarın, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde devam edecek etkinlikler çerçevesinde saat 10:30'da mehter takımı gösterisi olacak. Program, Çekmecenin Yıldızları Müzik Grubu'yla devam edecek.

5 aralık Çarşamba günü ise saat 10:30'da ise Sultans of Sultanbeyli Müzik Grubu ve İSÖMBUL Müzik Grupları'nın muhteşem konserleri olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Bülent Vardar Özgen Keskin Sultanbeyli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title