Haberler

Hayati Yazıcı: "Hükümetin Karizmasını Çizmeye Çalışıyorlar"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, birilerinin yapılan hizmeti görmezden gelerek hükümetin karizmasını çizmeye çalıştığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, birilerinin yapılan hizmeti görmezden gelerek hükümetin karizmasını çizmeye çalıştığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Refahiye Hizmet Gönüllüleri Derneği'nin Maltepe Şafak Restoran'da düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Bakan Hayati Yazıcı'yı vatandaşlar alkışlar eşliğinde kapıda karşıladı.

Erzincanlıların dernek kurarak toplanmalarının demokrasi standartlarının ne kadar güçlü olduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Bakan Yazıcı, " Bir toplumda insanlar belli faaliyetler çerçevesinde ne kadar örgütlenmişlerse, üretme alanını ne denli güçlü bir şekilde ortaya koyuyorlarsa demokrasi standardı o kadar yüksek demektir. Erzincan'ın özellikle Refahiye'nin köyleriyle birlikte dernek ismi altında örgütlenerek bir araya gelmeniz aynı zamanda Erzincanlıların demokrasi standardının ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir. Bundan ötürüde tebrik ediyorum" dedi.

"Sağlam vücut sağlam kafada bulunur" diyen Bakan Yazıcı, 11 yıl boyunca yaptıkları bütçelerde en büyük kaynağı sağlık ve eğitime ayırdıklarını kaydetti. Bakan Yazıcı, "11 yılı askın süre 11 tane bütçe yaptık. Yıllık bütçeler var, bu bütçelerde en büyük kaynağı sağlığa ve eğitime ayırdık. İki alana önceki hükümetlere oranla çok büyük kaynak ayırdık. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. İnsan kaliteli sağlık hizmeti alamıyorsa, sağlık hizmetine erişimden uzak ise, o insanın sağlık imkanına erişimi uzak ise, o insanın diğer hak ve özgürlüklerinin bir anlamı olabilir mi?" şeklinde konuştu.

Vatandaşların rahatı ve konforları için yaptıkları çalışmaları anlatan Bakan Yazıcı, "Biz Türkiye'nin trafik sorunlarını, ulaşım sorunlarını metrolar yaparak çözümlerken, insanımızın rahat, konforlu seyahatini sağlamak için havaalanı inşa ederken, daha büyüklerini planlarken, birileri de yaptığımız hizmeti görmezden gelerek hükümetin karizmasını çizmeye çalışıyor. Buna kimsenin gücü yetmeyecek. Bir gücümüzü sizden aziz Türk Milleti'nden alıyoruz. Çünkü büyük Türkiye, idealimiz, hedefimiz" ifadesini kullandı.

2011 yılında 5 maddelik beyanname hazırladıklarını söyleyen Yazıcı, "11 Haziran 2011 seçimler öncesi millete arz ettiğimiz beyannamenin beş başlığı var. Bunlar: İleri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, yaşanabilir çevre ve marka şehirler, lider ülke Türkiye. Biz bu hedeflerde sizden yetki aldık, size ait imkanları da sizin hayatınızı kolaylaştıracak projeleri hayata geçirmek süreciyle icra planına koyduk. Böyle devam ediyoruz. Böyle yürüyoruz" dedi.

Kurumların görev ve yetkilerini anayasaya göre düzenlediklerini belirten Bakan Yazıcı söyle devam etti: "Biz Türkiye'nin demokrasi standardını yükseltirken, ileri demokrasi adı altında icraatlar gerçekleştirirken siyasi tarihimizde var olan askeri vesayeti önledik. Kurumların görev ve yetkileri itibariyle anayasanın ve yasaların ön gördüğü alana çekilmelerini sağladık. Sorun zaten kendi görev ve yetki alanın dışına çıkmalarından kaynaklanıyor. Sosyal hayatta da böyledir. Sosyal yapının örgütlü olması önemlidir. Bu vakıf olur dernek olur, sendika olur, cemaat olur ne olursa olsun. Hiçbir zaman sosyal alan üzerinde örgütsel yapıların ya da bireysel durumların siyaseti dizayn etme hakkı asla yoktur. Elbette tercihlerini kullanacak insanlar. Oy vererek kullanacak. Siyaseti millet icra etmeli. İcra ettiği platformda seçimler. Bunun dışında başka davranışların demokrasiyle, hukuk devleti ilkeleriyle izahı kabil değil." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Refahiye Erzincan Maltepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title