Haberler

Solunum Cihazına Bağlı Berfin İçin DEDAŞ Devreye Girdi

Güncelleme:

Diyarbakır'da solunum destek cihazına bağlı olarak yaşayan 5 yaşındaki Berfin Taş'ın elektirik kesintilerinden etkilenmemesi için DEDAŞ harekete geçti.

Diyarbakır merkeze bağlı Küpbaşı Köyü'nde kas hastası olan 5 yaşındaki Berfin Taş, solunum destek cihazına bağlı olarak yaşıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntılı zamanlar yaşayan küçük kızın, babası Abdulhalim Taş'ın isyanı televizyon ve gazetelerde duyulunca Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi önemli bir karar aldı.

2 JENERATÖRLE HAYATA TUTUNUYOR

Diyarbakır'da merkeze 25 kilometre mesafedeki Küpbaşı Köyü'nde inşaatlarda çalışan 3 çocuk sahibi Abdulhalim Taş ile ev kadını Cahide Taş'ın kas hastası olan kızları Berfin, 1 yıldır solunum destek cihazına bağlı olarak yaşıyor. İş bulduğu dönemlerde inşaatlarda çalıştığını söyleyen 28 yaşındaki Abdulhalim Taş, kentte sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kızının ölüm kalım mücadelesi verdiğini belirtti. Elektrik kesintileri nedeniyle alınan 2 jeneratörle hayata tutunan Berfin Taş'ın dramı gazete ve televizyonlarda yer alması üzerine DEDAŞ harekete geçti.

TÜM OLUMSUZLUKLAR GİDERİLDİ

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, ekiplere hasta çocuğun yaşadığı Küpbaşı Köyü'nde elektriklerin kesilmemesini sağlamaları için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine, elektrik hatları acil olarak gözden geçirildi, kesintilere yol açabilecek tüm olumsuzluklar önemli ölçüde giderildi.

DİĞER KÖYLERDE UYARILDI

Mezraya enerji taşıyan hattan beslenen diğer köylerde yaşayanlar da Dicle EDAŞ ekipleri tarafından muhtarlar aracılığı ile uyarıldı. Bu köylerde yaşayanlardan, elektriklerin kesilmesine neden olabilecek şekilde hatlara aşırı yüklenmemeleri istendi.

ALINAN TEDBİRLER AİLEYE ANLATILDI

Dicle EDAŞ Sistem İşletme Yöneticisi Nazan Andiç, Şehir Şebeke Yöneticisi Aydın Böçgün ve Kırsal Şebeke Yöneticisi Şemsettin İzgi, Berfin Taş ve ailesini ziyaret etti. Dede Aziz Taş ile görüştü. Yöneticiler alınan tedbirleri aileye anlattı. Nazan Andiç, köyde hasta bir çocuk olduğundan haberdar olduklarını ve bu nedenle köyde elektriklerin kesilmemesi için azami özen gösterdiklerini belirtti.

"BURAYA AYRI BİR HASSASİYET GÖSTERMİYORUZ"

Andiç, "Köyü besleyen hattan 3 köye daha elektrik verilmektedir. Yaşanması muhtemel arıza ya da genel bir kesinti dışında mezranın elektriklerinin kesilmemesi için her türlü tedbiri aldık. Burada hasta bir çocuk bulunduğunu biliyoruz ve bu nedenle ekiplerimiz buraya ayrı bir hassasiyet, ayrı bir özen gösteriyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

ALLAH sana güzel ömür versin berfin:

van gölü cenaverri

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title