Haberler

Hayat Kimya Dünya Hız Rekorunu Kırdı

Güncelleme:

Hayat Kimya üretimde ismini Dünya sektör devleri arasında ilk sıraya taşıdı.

Hayat Kimya Kağıt Grubu, deneyimli ve güçlü kadrosu ile üretim hızında Dünya'nın ikinci büyük kağıt üreticisi olan SCA'nın rekorunu kırdı ve Dünya'nın en hızlı kağıt üreticisi oldu.

Türkiye'nin lider temizlik ve kişisel bakım üreticisi Hayat Kimya'nın Temizlik Kağıdı Grubu, 2012 Haziran ayında kağıt makinesinin üretim hızını 2.210 metre/dakikaya çıkardı ve bu hızda 24 saat kesintisiz üretim yaparak yeni rekorun sahibi oldu.

2010 yılından bu yana SCA 'ya ait olan hız rekorunu, Hayat Kimya güçlü ve donanımlı ekibiyle egale ederek temizlik kağıdı üretiminde Dünya'nın en hızlısı oldu.

Hayat Kimya Kağıt Fabrikası Direktörü Lütfi Aydın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, " Bir sene önce devreye aldığımız Metso kağıt makinesi ile Dünya'da hız rekorunu kırdık, mevcut diğer makinamızla birlikte yılda 130 bin ton temizlik kağıdı üretimi gerçekleştirebiliyoruz. Dünya'nın en hızlı üreticisi olmak, tesadüfi değildir. Ekip olarak çok iyi hazırlandık ve bu başarımızı sürdürmek istiyoruz. Yeni yatırımlar için üretim verimliliğimizi her geçen gün daha da arttırıyor ve daha hızlı olabilmek için olağan gücümüzle çalışıyoruz."

"Enerji ve Kağıt Üretiminde entegrasyon sağlayarak Dünya kağıt liderlerinin dikkatini çekiyoruz."

Dünya'nın en büyük temizlik kağıdı üreticilerinin dikkatini çeken Hayat Kimya'nın inovatif teknolojisi ve tesis alt yapısı için Aydın, "Üretim teknolojisi açısından da Dünya'da ilk defa tamamen türbin enerjisiyle üretim yapan tesise sahibiz. Bu türbin ile kendi elektriğimizi üretmemizin yanı sıra atık ısı ile kağıt kurutmakta, buhar ve klimalar için soğuk su üretmekteyiz hatta ürettiğimiz elektriğin bir kısmını satmaktayız. Coogenerasyon adı verdiğimiz bu sistemle %70 enerji verimliliğine ulaşarak enerji maliyetlerinde ciddi bir tasarruf sağladığımız için Dünya'nın en büyük temizlik kağıdı şirketlerinin dikkatini çekiyoruz." dedi.

Temizlik ve kişisel bakım sektöründe hizmet veren Hayat Kimya, Kağıt Grubu'nda Türkiye'nin en bilinen; Papia, Familia ve Teno markaları ile, temizlik kağıdı kategorisindeki (tuvalet kağıdı, peçete, mendil, kutu mendil ürünleri) lider konumunu her geçen gün güçlendiriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hayat Kimya Lütfi Aydın Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title