Haberler

Vodafone Arena'da Sona Doğru

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk akıllı stadı Vodafone Arena'da sona yaklaşılıyor. Beşiktaş'ın yeni yuvası havadan böyle görüntülendi.

Dolmabahçe'de yapımına hızla devam edilen Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın kaba inşaatının büyük bölümü tamamlandı. Çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğü ve Türkiye'nin ilk akıllı stadı olması özelliğini taşıyacak 41 bin 903 kişi kapasiteli stadyumunun bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Dolmabahçe'de 1939 yılında temeli atılan, 1947'de hizmete açılan, önce Mithatpaşa, sonra Dolmabahçe ve son olarak da İnönü Stadı ismini alan stadyumun yıkılarak yerine yapımına başlanan Vodafone Arena'nın kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. DHA'nın havadan yaptığı çekimlerde bu aşama açıkça görülüyor. Tribünlerde koltukların yerleştirileceği bölümlerin yarısı tamamlanırken, orta bölümde ise hummalı bir çalışma devam ediyor. Şantiyesinde 24 saat aralıksız çalışmanın devam ettiği 41 bin 903 kişi kapasiteli ve iki katlı olarak planlanan yeni stadyumun birinci katı yüzde 26 eğimli, ikinci katının ise yüzde 36 eğimli olacağı belirtildi.

TÜRKİYE'NİN İLK AKILLI STADYUMU OLACAK

Bittiğinde Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olması planlanan tesiste adeta yok yok. Beşiktaş'ın yeni stadyumu dünyadaki yeni stadyumlarda hayata geçirilen zengin içerikli dijital ekran çözümleri ile geniş bant mobil ve wi-fi ağıyla donatılacak. Stadyumun farklı noktalarına yerleştirilecek interaktif ekranlar ile taraftar röportajları, istatistikler, promasyonla ve o an oynanan diğer müsabaka sonuçları yayınlanacak. Stadyum ayrıca halkın eğlence ve zaman geçirme ihtiyacını karşılar nitelikte dizayn edilecek. Vodafone Arena, eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek.

YENİ STADIN ÖZELLİKLERİ

Tamamı kapalı tribünler

C90 görüş açısı (maçı stadyumda izleyen bir kişinin, tam arkasındaki kişiyi görüş açısını kapatmadan yüksekten izleme imkanı sağlayan sistem)

Açılır kapanır koltuklar

Alttan ısınma

İki kat tribün yapısı

600 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark

Loca-Vip tribün

Koltuk kapasitesi: 41.903

Loca sayısı: 147

Loca koltuk toplam sayısı: 1903

VIP koltuk sayısı: 2100

Engelli koltuk kapasitesi: 81 engelli koltuğu ve 81 refakatçi (toplamda 162 koltuk)

Saha çizgisi ile tribün arasındaki uzaklık: Kale çizgisi tribün arası 795 cm, taç çizgisi tribün arası 615 cm

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Dolmabahçe Sarayı Beşiktaş Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (5)

Serkan Dal:

Boşuna stat yapmayın. Kim izler böyle dandik takımı. Bi sivok vardı o da kaçmış. Aklı başına gelmiş. Çarşı desen Mahkemelerde gezmekten vakit bulamaz. Paralel olmuşlar. Boş türbinlere oynucaklar Yasık.

2
13
yanıtYanıtla
KarakartalMobil-IOS:

Mabet TOKİ değil ALIN TERİ......!!!!

6
1
yanıtYanıtla
bjk42mobilWeb@haberler.com:

devlet parası degil alın teri tüm bjk ler külübe hep destek tam destek.

2
0
yanıtYanıtla
eyn_28:

meydın BJK

2
0
yanıtYanıtla
AslanMobil-IOS:

Galatasarayin 57.000

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title