Haberler

Hattat Traktör, Sudan'a 2 Bin Traktör Sattı

Güncelleme:

Hattat Traktör, Afrika'ya özel traktör modeli geliştirerek, Afrika pazarındaki hızlı büyümesini sürdürüyor.

Hattat Holding bünyesinde 2002 yılında traktör yatırımına start veren Hattat Tarım, ihracat liderliğindeki iddiasını sürdürüyor. Avrupa'dan Latin Amerika'ya Asya'dan Ortadoğu'ya 5 kıtada 35 ülkeye yaptığı ihracat ile yerli traktör yatırımında ihracat şampiyonu olan Hattat Tarım, Afrika pazarına Senegal'den sonra Sudan ile gerçekleştirdiği 2 bin adetlik traktör satış anlaşması ile geçen yıl ihracatta yakaladığı başarılı yükselişi, bu yıl yaptığı ataklarla sürdürüyor.

Hattat Tarım Genel Müdürü Abdullah Akkuş, traktörde yerli marka olarak ihracat şampiyonu olduklarını belirterek, "Hattat' markası ile Tunus, Cezayir ve Senegal'den sonra Sudan ile gerçekleştirdiğimiz 2 bin adetlik traktör satışı ile Afrika pazarındaki ihracat bağlantılarımızı arttırıyoruz. Afrika pazarındaki bu hızlı büyümemizin sebebi; Afrikalı çiftçiler için daha basit ve kolay kullanılabilir yeni traktör modelleri geliştiriyoruz. Sudan ile ön anlaşmamızı yaptık, yeni traktör modelimizin ortaya çıkması ve ilk ihracatımız Mayıs 2013'ü bulacaktır. Türk markası olarak birçok firma dünya genelinde ciddi ihracat yapıyor ama yerli bir marka olarak bu sektörde Türkiye'de en fazla ihracatı gerçekleştiren firmayız. Sudan ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma ile ihracat yaptığımız ülke sayısını 35'e yükselttik. Geliştireceğimiz kullanımı kolay, ergonomik, yakıt tasarrufuna sahip yeni traktör modelimizle gelişmekte olan ülkelerdeki pazarlardaki payımızı arttıracağız, Irak başta olmak üzere Afrika ve Ortadoğu'daki ülkelere daha fazla satış imkanımız olacak." dedi.

Çerkezköy'de 200 bin m2'lik tesislerde Türkiye'nin en büyük otomotiv yan sanayi fabrikası Hema Endüstri A.Ş ile birlikte traktör üretimi gerçekleştiren Hattat Tarım, 2007'de de kendi ismi ile Hattat Traktör markasının üretimini başlattı. Otomatik boyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile yüksek teknoloji kullanılarak üretim yapabilen 20 bin kapasiteli fabrikada, 50 beygir gücünden 102 beygir gücüne kadar tüm opsiyonları ile birlikte 209 model traktör üretiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hattat Tarım Afrika Sudan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title